Wednesday, June 30, 2010

MASALAH MASALAH


ayoo..sedih kot hari ni
nape?
ada jer benda x kena
time experiment ar
ada je kesilapan yg ak akan wat

disuruh amik acid~~salah amek acid
kalau da btul acidnye plak~salah sukat
acid yg x abes gune~ak pegi tuang dlm bekasnye balik
paku sepatotnye letak terbalik~aku salah letak jugak
disuruh pergi basuh test tube~~bleh biar je ada magnesium ribbon ke name die kt dlm tu
sepatotnye dibuang jer
haha
mungkin ak mmg x patot berada di kelas sains
terok2
sorry kawan2..byk experiment gagal sebab aku
haha
tp x seteruk zarul kot
berlubang besen n cair cat kt meja
haha

petang tadi puteri islam nye aktiviti wat ikatan
haha
tu pun x reti2 jugak
da betahun2 skolah,,x reti2.
masalah btul aku ni


Monday, June 28, 2010

to my bro :)

zamierul helmy

study smart
congrats dpt sambung kt UNIMAP

peace2
:)
:)
team lepak the best..hehe

Friday, June 25, 2010

dot dot dot

pilih kasih
berat sebelah
penipu
tak adil
talam dua muka
ulat buku
rajin
kurang ajar
penat
relaks
pura-pura
gila kuasa
busy body
baik hati
kelakar
serius
garang
pengampu
malas
pendiam
kepoh

sikap org di sekitar aku..byk yg x bagus daripada yg bgus
yg bgus kita contohi
yg buruk kita jauhi
:)

Thursday, June 17, 2010

SEKADAR INGATAN


mase aku tulis blog ni
countdown spm aku tinggal lagi 5 bulan 6 hari
bermakna?
yaaa..mmg da dekat sgt dah
tp ak x nmpk suasana cemas di antara org2 di sekeliling aku utk menghadapi SPM
ak x taw sama ada mereka da benar2 bersedia?
atau cume mampu layak mendapat sijil SPM
kerana syarat utk dpt sijil spm kena lulus BM
tp x kn nk biar subjek lain gagal
ingatlah,,kite berhadapan dgn ramai lagi students yg sebaya kite
yg tentunye ada yg lebih hebat dr kita
cuba fikirkan
ada ke tempat utk kite menyambung pelajaran kalau kite x serius belajar dr sekarang?
5 bulan jer lagi weyhh
jangan la duk buzy2 kn diri dgn hal2 yg x penting
nak enjoy?
tunggu la lepas kite graduate
nak pegang byk duit?
tunggu la bile kite da dpt pekerjaan yg bgus
nak bahagia?
kite kena btul2 berjaya n kebahagiaan akan dtg pada kita
muhasabah diri
fikirkan sepanjang kite hidup,,ape yg kite bley bg utk family kite
x kn nak bg slip exam yg penuh dgn E G?
ape perasaan family kte?
11 tahun kite berada dlm alam persekolahan
capailah kejayaan
kalau x bile lg?
hentikan benda2 x penting
tinggalkan perkara yg melekakan
kita di tahun peperiksaan
jangan menyesal di kemudian hari
apabila melihat result yg x seberapa
biar kite menangis kerana straight A
jangan kite menangis kerana kegagalan
masa x kan menunggu kita
sedarlah sekarang
lulus saja belum cukup
org lain sudah mampu menggenggam A
kita bila lagi?
jangan ingat kita ada di kedudukan selesa
calon spm bukan hanya di SMKSAG
tetapi di seluruh Malaysia
di mana tempat kita?
fikir la sikit wehhh
aku pun bukan pandai sangat
tp aku da tinggalkn perkara2 yg aku rase x patut dibuat semasa kite mengejar kejayaan
aku harap kawan2 aku pun mcm tu
cukup2lah enjoy
cukup2lah bergembira
kalau kite gagal kali ini,,
impaknya akan terus kite rase
apatah lagi bile dgr cerita kejayaan kawan2 kite pada masa harapan
x malu?
kalau kite bertemu lagi beberapa tahun
apa cerita yg mahu dikongsikan?
fikir2kanlah
belum terlambat utk menyesal
bertindak segera
utk kejayaan

Tuesday, June 15, 2010

EASY ADDMATH CAMP

EASY ADDMATH CAMP
First Day

haha..first2 day nk g je,,aku da telambat bgun
nk g kul 7.45,,7.30 bru aku sedar
haha.gilaa..seb bek la beg da siap kemas
tp rupenye betolak lambat
sabar je la aku
sampai je kt semesti,,tgk da ramai org da
aku riso2 kalo aku x dpt satu dorm dgn kwn2,,ley mati kutu aku
fuhh..seb bek ley dpt 1 dorm..dorm b5 kt asrama putera
haa..dgr je nama asrama putera,,phm2 je la keadaannye
mcm telah lame ditinggalkn
huhu
tp xpelah asal dpt satu dorm dgn kwn2
dak2 dorm aku kira ok la
x sombong n x menyibuk hal org cm yg taun lepass
seminar petama start ptg..tajok linear law
bleh la difahami
malam pulak tajuk progression
aku da byk phm gak tajok ni

SECOND DAY

haha..da start da problem aku
mengantuk
kire byk gak la aku lost
da la tajok2 susah..
x berapa nk fokus la plak
makan pulak
x berapa
makan cket jer n then pass kt kawan2 aku yg nmpk btul2 kelaparan
hehe..cian aku tgknye
nk mandi
kena tunggu lame sbb dak2 len mandi lame gile
penat aku tunggu
ak ngan 2 lg kawan da siap mandi pun
dak sebelah x abes2 mandi lagi
hoho..x taw ke ramai lg nk mandi
masalah btul

THIRD DAY
haha..
aku de jumpa majalah aspirasi kt dorm tu
saje la tgk2 majalah tu
ada la satu ni menarik perhatian
haha..
biasa la..pergi mane2 pn mesti ada yg menarik
haha..wany je phm kn2?
kelas mcm biasa
enjoyy
tp mengantok tetap ada
haaha
tp mlm tu tetap sembang2 dgn wany n mimi manje
hehe..seronok gler
ye la bukan slalu dpt sembng n tido same2
dkt pkul 2 bru tido

LAST DAY
haha..da last day,,tentu la x sabar nak balik umah..
rindu kt family
tp ada satu lagi
vector
habis pkul 10.15 pagi
kitorg kena balik nek bas
sbb ayah wany ta dpt na amek
nak tumpang shahir x muat pulak
jadi ,, tumpangkn beg jer la
haaha
tgh dok panas2 tunggu bas tu,, nmpk kereta toyota wish lalu
waaa..ckgu salimmmmm
huhuh
melepas nk balik
haha
beg jer la yg selesa pulang ke bidor
fuhh..da la tunggu bas lame,,kena berdiri plak
da la kena berdiri,,kena perli lagi tu
sabo je la
mcm la kami nek kami x byr
hhuhu
sampai bidor dekat pukul 2..
happy sgt da sampai bidor
xsabo nk balik umah
jumpe ma abah abg ali kak lija kak zura adik n tira
paling penting FACEBOOK
haha..mcm2 nak tgk ni
wany mmg hebat la sume die jumpe
hehe..dan jumpaannye amat mengejutkn
wa suda salah org maaa..haha
tp x pelah tetap i like
wakaakaka

THE END~~

Wednesday, June 9, 2010

GERAM


cuti ni aku da dpt result paper kimia,bio n fizik
kalau nak ikotkn aku mmg x dpt markah tinggi..
tapi yg penting tu usaha aku n ape yg aku dapat tu hasilnya
asal ada peningkatan,,aku da bersyukur sgt2
n aku x ske berharap lebih2
tapi aku x ske dgn org yg meniru
n die dapat A
sape yg x panas kn?
org lain study penat2,,
tp die dgn meniru,,leh dpt A
bagus sgt la tu
time spm bley ke ko wat cmtu?
aku mmg x pandai
dan aku sentiasa berusaha utk jd pandai mcm kawan2 aku
biar markah kite sikit sekarang tp time spm nanti kite sama2 lihat
bley ke org2 yg meniru ni dapat result yg bgus?
subjek aku yg paling weak
biology
arghhh...aku x taw cmne nk cover subjek ni
mmg aku x bpe minat aliran sains ini
coz dr mul2 dulu aku mmg lemah sains,
start dr darjah 4 sampai la sekarang
upsr n pmr sains aku A
maybe nasib jer
mcm akak2 aku ckp kt aku
x pe
ada masa lagi
n aku akan trus berusaha n brusaha

salam

Monday, June 7, 2010

SAKIT

huhu
sedey rasenye ri ni
kenapa?
abah sakit
hari ni abah tidur je
kesian sgt kat abah..
mesti abah rase sakit sgt sbb penyakit gaot tuh..
aku tgk pun rase kesian sgt n berfikir camne la kalau aku yg ada penyakit tu..
macam2 tak boley makan..
kalo makan,,sendi2 semua jadi sakit..
bila sendi2 sakit,,hampir satu badan x boley gerak..
aku harap sgt abah ikot nasihat doktor n berpantang makan
insyaallah abah akan sehat..
aku doakan kesihatan abah
amin..syg abah

HOLIDAYS


5 jun -20 jun 2010

wah,,2 minggu tu
bile fikir2 lamenye
tp 2 minggu pn x cuti bg dak2 form5
aku tiap2 minggu ada tuisyen ari jumaat n sabtu
then first week cuti ni ada klas tambahan pulak
n jumaat ni 11 jun,,kem easyaddmath kt semesti t.i
minggu dpn x taw ada kelas atau tidak
harap2 xde la
haha

Saturday, June 5, 2010

gumbira!!

Yaa
hari ini hari gumbira
mcm2 story dikongsi dgn wany n zarul
biasa la kalo dapat bersembang,gelak aje kerjanya
hobi kami mstilah tiru gayA org..
HAHA
mmg lawak bile dikenangkan..
syg kawan2!

NEW

NEW!

haha
teringin plak na maen blog
lepas slalu visit profile si adrena n tira
hoho
ni pun bru blajar2 jer

Related Posts with Thumbnails