Monday, August 30, 2010

beza :(

pagi tadi .. lepas sahur .. dari 8 jadik 5 semula .. x ske la time abg n akak2 nak balik slangor .. huhu .. x ske sgt .. kan best kalo kite semua dapat tinggal satu rumah .. seronok sangat .. kak nani pulak ,, kerja manager pizza .. sah2 la busy ,, kadang2 jer die dapat balik bidor nie .. tu pon ,, kalo balik ,, sekejap je .. huuhhuu .. nape kt bidor x bukak piza ,, bg la akak aku jd manager sini :) wahh .. cam best jer bunyinye kann .. HAHA .. yg slalu dpt balik ,, abg ,, kak zura ,, kak lija .. coz dorg dok dekat2 ,, n senang dpt cuti ,, lg2 kak zura yg kerja jadi cikgu .. kalo bulan puasa nie mmg terasa lah meriah nye time berbuka ,, sempat la jugak awal ramadhan ari tu berbuka 9 org :) happy gler dok dalam big family mcm ni .. kak zura ,, hobinye memasak ,, mmg kalo dorg ada kt rumah ,, mcm2 juadah berbuka dorg wat .. sampai smalam kejang perot mereka ,, makan byk sgt .. haha .. lawak sgt smlm . :) dorg slalu ckp ,, nanti nak beli rumah kt selangor .. pindah dok sane , dekat sikit nak balik n jage abah kalau sakit :) aku pon taun nie da last year skola .. tunggu tira jep laa :) kalo dorg balik bidor ,, aku slalunye x bukak buku pon .. huhu .. seronok sgt dapat sembang ,, melawak .. walaupon aku taw esoknye trial ... haha .. mmg terok .. smlm pon bukak kejap jer buku biology .. ish3 .. ntah ape la markah aku dapat nie .. hari ni ,, berbuka 5 org jep .. ma abah tira adik n aku .. ternanti2 lagi waktu kalau2 mereka akan pulang lagi :)
SAYA SAYANG KELUARGA SAYA :)

Sunday, August 29, 2010

syg

nanti balik lagi yer abg n akak2 ku :)

Wednesday, August 25, 2010

math .. sejarah .. agama .. kimia

MATHEMATICS
paper 2 agak ok berbanding paper 1 .. tp ok2 pon ada gak tinggal .. hehe .. geram lak time jawab paper 1 ,, huhu .. harap ada la jawapan yg mengena :)

SEJARAH
paper 1 x prepare sgt .. paper 2 kaw2 aku prepare .. coz yelahh sejarah bukan leh maen bantai jer .. kang x pasal2 kena gelak jer jawapan tu .. hehe .. tapi dah x taw sgt ,, ada gak laa jawapan rekaan semata mata .. haha .. cikgu da bg tajok pon ,, masih x ley jawab btul2 .. huuh .. lemah ingatan betul

AGAMA
punca pendapatan A .. nampak gaye cm x de harapan dah ni .. sebab paper 1 .. x prepare sgt .. coz exam nye sekali dgn sejarah .. huhuh

KIMIA
subjek membunuh ! susah yaa amat soalan .. tajok2 yg masok ,, mmg tajok yg x berapa nak faham .. huhu .. terok la result nie ..

Thursday, August 19, 2010

seni .. bm .. bi



cantik kan ? tapi bile aku lukis n warna .. langsung x de rupe cam nih .. hehe .. exam seni ni cam relax cket .. boley plak jalan2 tengok lukisan org .. tp x berani nak gelak coz lukisan sendiri pon tahap dak skola rendah .. hmm .. kena byk belajar lg nie.. paper objektif nye plak .. ada la few question yg aku ta sangka die ley tanye .. haha .. senang kot .. tp ada gak yg tahap ggit jari aku menjawabnye .. opss puasa oke .. hmm .. keputusan ? hope better than mid year exam ,, walaupun diri sendiri x berapa nak yakin .. hehe

BM
selalunye tiap kali exam ,, paper bm la yg aku plg semangat kot nak jawab ,, sebab aku rse aku boley la jugak dapat A berbanding subjek2 lain yg semakin terok dari hari ke hari .. one more ~~ sape suruh kau x study kan ? haha .. first jawab karangan ,, kire ok la .. aku wat karangan pasal peranan ibu bapa utk wujudkan anak2 yg rajin membaca buku2 ilmiah .. haa lebey kurang camtuh la soalannye .. n bahagianA pulak pasal kebaikan sambut hari kemerdekaan .. huh .. x ske part A nie .. otak jem jer time nih .. dah la jam cket punye besar .. cuak kott .. huhu .. paper 2 lak .. adossss .. sangat2 kecewa .. byk part yg dijawab x yakin n merepek .. soalan2 yg pendapat tu ,, hancuss semua .. huhu da cube yg terbaek .. cikgu zul .. tande baek2 naa .. HAHA

BI
satu benda yg aku btoi2 nak gelak pasal diri aku ,, time exam ley jer tulis essay 2 page . tp kalo dalam kelas ,, dapat wat 2 perenggan tuh da bley dianggap ajaib kot .. haha . . time exam x sempat nak fikir pasal grammar sume tuh .. men tibai jer .. aku tulis jer ape yg ada dlam otak aku .. aku rase macam nak jer pusing belakang tanye wany few words yg aku nak translate dari bm ke bi .. haha .. boley x ? slalu dalam kelas ,, wany la yg jd kamus aku .. hehe .. tengah sedap2 jawab bi .. cehh ada bunyi yg begitu mengganggu .. Stephen bersin ! haha .. err .. x ske dengar bunyi die tarik hingus tuu .. haha .. boley hilang jap segala idea aku .. seb bek da nak siap time tu .. essay .. directed writing kena wat letter .. continous lak aku wat tajok My idol .. taw ka idol aku sape ?
taraa


haa .. nur amalina che bakri .. keh2 .. sebenarnye die idol aku dalam essay tadi jer .. selame nie x pon .. hoho aku tak taw nak tulis pasal ape .. so aku tulis la pasal die .. n nape aku wat die jadi idol .. sukati jer aku reka2 cket perwatakan die ni .. haha ! x pe kot ?
hehe .. upcoming paper ! mathematics ..
bubyee

Monday, August 16, 2010

kau fikir senang ?

daripada kain yg blum dipotong..


utk dijadikan baju yg cantik :D


korg rase brape lame proses nye ?
jangan fikir ini kerja mudah..
mak ak bukan ahli silap mata..
ari ni makcik anta kain,,sok kain makcik dah siap
udah le anto lambat,, mahu nye awal ..
mak ak da pesan awal2
kalau nak tempah utk raye ,, anta awal2 ..
makcik x nak dengar..
haa..sekarang merayu2 pula..
ramai dah anta awal,, n ada yg anta berbelas pasang,
x pe la kan ,, die anta awal
makcik macam mane ?
adui kecian .. hee
masalah kedue .. anta kain ,, mau bayar murah..
aiii byk cantekk.. kalo nak murah p jahit kt tempat yg murah..
makcik x tgk mak saye jahit bju tu pagi ptg siang malam
mak sy bukan nye ada pekerja..
tu pon kaka sy ada bantu2 jahit ..
sume ma buat sendiri ..
cube test jahit.. susah taw .. hee
kerana makcik2 yg slalu anta kain lambat,,
kami anak2 nye pagi first raye bru bju kami dapat disiapkan..
ta pe lah.. kami sbg anak2 paham..
org lain tempah bayar ,, kami x bayar.. heeh
so .. harap makcik2 dapat ambil pengajaran taun nih
ada kain yg terpaksa dihantar semula ke rumah tuannye kerana lewat sgt hantar..
kaunter ditutup .. ekeke
so taun depan.. antaq awal2 naa..
tu pon kalo masey mahu pakai bju buatan mak sy .. hee


p/s : ada ker makcik2 baca blog nih? ahax !

Friday, August 13, 2010

semangat yg hilang

pulangkan semangat aku !

Saturday, August 7, 2010

sapa sapa saja


siapa makan cili dialah yang merasa pedasnya


:)
:)
:)

Monday, August 2, 2010

geli hati

haha..ada lg ek org yg cemburu buta mcm tu?
mcm org nk sgt kt bf die ?
sembang2 biasa tapi pikir lain kenape ?
kalo syg bukan gitu caranye
bf kamu yg add.. bukan saya .. tanye la die
tengok umur..udah 20++ ..
tp mcm budak2 la kau ..
kalau kekal sampai kawin x pe gak..
kalau putus .. cian bf kau ..
now bf kau da remove friend dgn aku
padahal die yg add :D
haha.. aku taw sebab kau jugak
hope korg bahagia lah !
bubye
Related Posts with Thumbnails