Friday, October 8, 2010

ADA APA DENGAN TANDAS ?

tandas sekolah .. kalau sebut jer . terbayang la bau-bau yang sangat tidak menyenangkan . aku pelik tengok budak-budak suka sangat pergi tandas . kenapa ? ni aku senaraikan hasil pemerhatian aku ..




1. buang air besar / kecil
haa , ni memang tak boleh nak dielakkan la kan,mmg patut la kita bergegas ke tandas, kalau tak,tak kan nak buang kat tepi tangga kan ? ( ada gak yang buat , pengotor )

2. lari dari kelas cikgu yang boring
time ni lah ramai murid-murid yang minta keluar pegi tandas , bukan nak gi sangat pun , tapi saje nak buang masa , jalan lambat-lambat , supaya waktu cikgu tu cepat sikit habis . haha . x baik kan ?

3. make up
biasalah budak perempuan , nak pakai bedak la , lip balm la , bla bla bla kena la pergi toilet , kalau pakai dalam kelas kantoi pula dengan cikgu , balik saja dari toilet , haa brseri-seri muka . haha

4.bergosip
tandas dijadikan port pertemuan antara geng , yelah sorg kelas lain , sorg kelas lain . haa bertemu di tandas mula la . sembang-sembang . haa . x baik taw mcm nie

5.merokok
yuks .. benci ni .. tak bleh tahan sgt , masuk toilet , keluar je bau rokok ..


haa , ni lah antara sebab-sebabnya . aku tak suka pergi tandas sekolah . tak feel . haha .. kat rumah gak paling best . lagipun bau nye .. yerksss . tapi sekarang kelas aku kat bangunan baru , tandas nya masih lagi lawa dan tidak berbau sangat . :)

10 comments:

amira nazirah nazeri said...

hehe.terasa pula
sebab selalu nye time bm.mm n add mm
tak sah kalau tak pergi tandas
saje jalan lambat2 sebab nak buang mase
hehe

Nur Azila Ismail said...

amira : ramai kot yg wat camtu . hehehe

A I N I S M A I R A said...

hehe..akak tau nape kamu xsuke g tandas skolah.. ingat kenangan kamu mase sklah rendah..haha

IN said...

tandass yang paling besh; tandas rumah~

Amni said...

Sempat jadi GSTT kat sekolah menengah.. memang tak tahan bau tandas.. tandas laki ke popuan macam tak de beza.. haihhh...

Nur Azila Ismail said...

adik : kenangan apa ?


in : haha , setuju 100%


amni : tawu x pe. tp pompuan ok cket dr yg laki . :)

titirara said...

wuihh , sy minat p tnds . hihi

Nur Azila Ismail said...

tira : geng kamu mmg . hehe

saff'sWords said...

point yang kedua tuh saya selalu buat. ^^

Nur Azila Ismail said...

haha . bgus2 mengaku :)

Related Posts with Thumbnails