Saturday, October 9, 2010

HADIAH UNTUK CIKGU

masa sekolah rendah dulu . bila nak dekat aje hari guru , mula lah bz fikir nak bagi apa kt cikgu kesayangan . tiap2 tahun tak pernah miss bagi hadiah kat cikgu .. seronok dapat bagi hadiah . ada cikgu aku tu sampai tak menang tangan dia terima hadiah . apa hadiah yg popular utk cikgu masa hari guru ye ?




1.tisu
masa aku skolah rendah , ni antara hadiah paling popular . kotak besar-besar , angkat ringan jer . hehe . tahu la itu tisu

2.pen merah
sesuai la untuk cikgu yg perlu guna byk pen merah .. tak payah susah-susah beli kan

3.bunga
ada yg bagi bunga hidup , ada yg bg bunga plastik . ada yg bg sekuntum , ada yg bagi sejambak

4.buku nota
ada bagi yg kecil , yg besar . boleh la cikgu wat tulis apa-apa

5.frame gambar
macam-macam style ada .. gambar kartun-kartun pun ada

6.cawan
boleh la cikgu guna utk minum . :)

7.kad / lukisan buatan sendiri
ada nilai sentimental value kalau buat sendiri .. mesti cikgu-cikgu terharu . hheehe

byk lagi sebenarnya .. tapi hadiah yg paling bermakna bagi seorang guru adalah kejayaan anak muridnya . :) oleh itu , belajarlah bersungguh-sungguh dan hadiahkan keputusan yg cemerlang itu kepada guru-guru :)

sekian ,

8 comments:

Kalamhati said...

satu lagi yg biasa dapat..SABUN!hehe

ZACK ENTRY said...

semoga berjaya dalam exam..=)



latest entry hilang sedikit beban di bahu

Nur Azila Ismail said...

akak kalam : ye ke . hehe .. wangi2


zack : terima kasihhh

saff'sWords said...

time skola rndah, saya keja bagi pen merah jaa. bila dh naik skola menengah, just ucap jaa. heee.

Nur Azila Ismail said...

hehe . tu la . bile masuk skola menengah dah x bg dah

Amni said...

Akak bagi MUG.. hehe...

A I N I S M A I R A said...

pikacu ade air liur basi.. kih3..

Nur Azila Ismail said...

kak amni : mug pon femes dulu



adik : x hilang3 . haha

Related Posts with Thumbnails