Tuesday, October 5, 2010

IMBAS KEMBALI : PMR 2008

hari ini..5 oktober pelajar-pelajar tingkatan 3 telah menduduki peperiksaan PMR..aku harap mereka dapat menjawab semua soalan dengan baik.yelah pmr pun tak kurang pentingnya,sekurang-kurangnya bangga lah juga bila tengok A bersusun dalam slip nanti. :)



imbas kembali
2008 tahun aku mengambil peperiksaan ini..saat2 terakhir sebelum Pmr tu memang digunakan sepenuhnya.masa tu aku minat belajar geografi.aku baca kaw2 kat subjek tu..masa trial aku dapat 4A..BM BI AG GEO . kalau tak silap lah.. yg paling menyedihkan bila cikgu silap key in markah aku Bm aku time tu dapat 90 lebih,cikgu salah masuk markah , jadi 40 lebih jer markah aku. sedih kot ye lah jarang2 aku dapat capai 90 ke atas taw . haha . tapi x pe , dah lepas pun :)


masa hari result keluar,aku rasa macam malas jer nak pergi ambil,aku tak fikir langsung aku akan dapat result macam tu..yelah trial dapat 4A jer,aku datang agak lambat hari tu.. kawan mesej suruh datang cepat,aku fikir maybe aku dapat 6 je ke. tak sangka jugak la dapat 8A..alhamdulillah sangat-sangat.


.abah aku call tanya dapat berapa..aku cakap la, nantilah bagitahu . rahsia. haha .. aku pergi pekan time tu, leh pulak terserempak dengan ayah aku, ayah nak gak tahu aku dapat berapa.. aku senyum aku bagi slip kat abah, abah pun senyum . haha . bahagia giler time tu tawuuu .. balik rumah , mak aku da sengih kt depan pintu .. haa . suke nie . hehe . ma cakap tahniah . pastu aku mesej abg n kakak2 gtaw result aku . hampeh . sume ingat aku tipu , aku kata nanti balik tengok la slip aku . haha . padahal aku sendiri pun tak percaya . haha .. mulalah mereka membuat spekulasi yang pemeriksa tersalah tanda kertas aku . woo . jahat taw .. serta mengatakan ini cume nasib aku jer . sekali lagi hati aku panas mendengarnya ..


apa-apapun tahun ni sekali lagi aku akan menduduki peperiksaan yang lebih penting . SPM . dah nak sentuh bahu aku dah SPM tu. main cuit2 lak . nanti lah tak ready lagi ni . hajat di hati nak wat family berbangga buat kali ke 3 selepas UPSR dan PMR . insyaallah

4 comments:

A I N I S M A I R A said...

Haha.. gudluck ar.. kalo kamu dapat sume A dlm SPM tahun mmg la akak xcaye.. kih3..

Nur Azila Ismail said...

sedih baca ni . kita tahu kita sapa .. :(

Miss MiraAida said...

Saya pun tahun nie SPM. Sama2 la kita berjuang untuk mencapai kejayaan..

Nur Azila Ismail said...

smoga berjaya :)

Related Posts with Thumbnails