Monday, October 11, 2010

KEPELBAGAIAN CENDERAHATI PERKAHWINAN

semalam ramai org melangsungkan perkahwinan . yelah tarikh special . tak kurang juga yang menyambut kelahiran bayi dan menyambut hari lahir .. hari ni aku nak bercerita tentang cenderahati kenduri perkahwinan .. apa benda yg selalu dijadikan cenderahati ye ?


1.TELUR
standard la selalu memang org bg telur , sama ada sekali dgn bunga atau diberi dalam bekas .. bunga telur   macam-macam rupa ada . memang cantik lah . lagi-lagi yg warna purple . i like . hehe

2.SAPU TANGAN
digubah dalam pelbagai bentuk .. kreatif orang kita sekarang. kadang-kadang kita pun tak terfikir boleh jadi macam tu :)

3.BUAH-BUAHAN
ada juga yang bagi buah , antaranya epal , jambu :)

4.JELLY 
selalunya ini untuk kanak-kanak . memang sesuai la budak-budak kan suka makan ni

5.GULA-GULA
sekarang kebanyakannya aku tengok mesti ada bagi gula-gula ..

6.POTPOURI
digubah cantik-cantik .. ada yang dalam cawan , dalam kain halus tu .. memang cantik la , boleh dibuat hiasan

7.KEREPEK
ni pun banyak juga aku tengok orang bagi ..

8.KEK CAWAN
ni best :) comel2 aje kek nye . sedap pun sedap .


p/s : korg pernah dapat selain dari di atas ? meh share :)

15 comments:

Kalamhati said...

eh eh eh!citer pasal hantaran lak dia..hehe tak sabar dah ek..hihi guwau jer tau

Kalamhati said...

akak penah dapat minyak gamat!surah yaasin pun ada..=)

Nur Azila Ismail said...

ehehe . akak . saje aje sbb tiba2 terfikir nie

A I N I S M A I R A said...

bunga telur la lagi best.. :)

Nur Azila Ismail said...

btul3 :) ma slalu komen kalo x dapat bunga telo

tentang aku, katak bucuk dan rabbit tinge panjang said...

skrg dah ader yang bagi mug @ cawan comey...hihihihih

Amni said...

Sapu tangan tu cantik dear! serius! sangat suka.. epal tu fav saya.. hehe....kalau kat johor, kerepek tu macam biasa plak.. hehe

nas said...

pergh..macam kamo plak yang nak kawen pasnie?
hehehhee..tapi mmg yang selalu dapat time bebudk ialah gula2...
then bila da besar nie dpt kotak yang ader telur ja...dapat gak yang ader kuih2....itu jee...

Nur Azila Ismail said...

misz : tahu x pe . rase seronok jer dapat . hehee

kak amni : nanti kawen bg la sapu tgn cmtu .. hehee


nas : haha . mane de . saje je wat entry sal kawen :)

Amy Syaquena said...

Salam...

macam2 skunk nie...

Nur Azila Ismail said...

wsalam . tawu x pe akak ,

Kimie Hashim said...

hai zieyla.. :)
wah2, mmg sentiasa tak dapat sume benda yang zieyla gtau tadi..sbb kimie x gemar pge majlis kawin..haha..tp zieyla penah tak dapat asam jeruk sbgai buah tgn? mesti x penah, kimie penah..kelakar je pengantin..haha..

blog zieyla lawa sgt!!

Nur Azila Ismail said...

hye kimie :)

wah jeruk ek . x pernah lagi ..

weee ~` mekaseyyyyy :)

Arezuera Ismail said...

nk bg epal ijau!!!!! hihi

Nur Azila Ismail said...

kak zura : best juga tu . tema green yer . haha

Related Posts with Thumbnails