Monday, October 18, 2010

PEREMPUAN TINGGI VS PEREMPUAN RENDAH

Entry kali ini aku nak tanya pendapat bloggers tentang ketinggian perempuan .. .Pada pendapat aku , kelebihan la kalau sesorang perempuan tu tinggi sebab perempuan yang tinggi ni nampak cantik . Dengan kaki yang panjang , memang nampak sempurna la . Tapi tak ke pelik kalau tinggi sangat macam ni ?

tinggi betul kan :)

Aku rasa kalau perempuan tinggi nya dalam 165-170 cm tu kira ideal la . Memang lawa la pada mata aku . Tak tahu la pendapat korang macam mana pula ya . Perempuan yang tinggi ni nampak matang saja , tak nampak kebudak-budakan pun ..
perfect !

Bagaimana pula dengan perempuan yang rendah ? Atau selalu orang gelar kecil molek ? Juga mempunyai kelebihannya . Sentiasa nampak muda berbanding usia sebenar dia . Kalau dia tergedik-gedik sikit pun orang boleh maafkan kot sebab nampak cute sangat kan :)

Sari Yanti dah bergelar ibu tapi nampak macam  sebaya aku je :)

aku (154 cm) nak jugak enterframe :p

p/s : tinggi aku 154 cm umur 17 tahun . korang lak ? meh la share :)

69 comments:

SitiMashitahSaidin said...

heheheh... kalo rendah pakai kasut tumit... kalo da tinggi pakai kasut yg x da tumit~

Sarah-rah-rah said...

hee saya 155cm umur 15tahun :D pendek lah comel kan kan ? ;)

::fatihahanapi:: said...

dah 20taun tp tinggi 155.5cm je..hek3..pe2 pon bersyukur dengan ape yg ade..kalo tinggi sngt nanti susah nak cari pasangan hidup..lelaki kat malaysia ni rata2nye x tinggi pon.. :)

Ainismaira said...

akak tggi ke rendah? hehe.. tapi rasa macam nak tggi lagi dlm 165 cm ke.. haha.. tp mustahill.. tggi ni senang kalo beli seluar tak payah potong kakinye.. huuu

one2paii said...

gua x kisah tgi ke rendah..asal sedap mata mandang dan sopan..kalo tgi pakai skirt wat 4,gua maintain jerk..senang pakai sua2 lama masa sekolah.,hahah

Abdul Khaliq b. Nazeri said...

Aku prefer yg pendek kot.. comel haha

Nur Azila Ismail said...

SitiMashitahSaidin : takot jatuh . hehe


Sarah-rah-rah : boley tinggi lagi tu :) yaa pendek comel


fatihahanapi : setuju dgn akak .. rendah senang cari jodoh . kih3


adik : tinggi dari saye . ekeke


one2paii : taw x pe. biar sopan kan , lg bgus !


Abdul Khaliq b. Nazeri : memang laa baru sesuai dgn ko . hahaa

nas said...

setiap perempuan yang berbeza ketinggian mst ader kelebihan tersendiri..
yang rendah mesti senang nak bergerak..kalau yang tinggi2 berjalan mst ala2 model g2..
hu3
ketinggian kamu normal bagi perempuan..aku 173 cm je..hehe

Nur Azila Ismail said...

nas : setuju dgn kamu . jadi bersyukurlah dgn ketinggian kite . :)

~AtEeN~ said...

huhuhu..sye 149 cm jer..umur 18..rendah tuuuu..nak tggi lgi..agak2 bleh tggi lagi tak??hehehe

Nur Azila Ismail said...

wee ~ comel tu ateen :)

Zuewairy said...

nak share juga.. 180cm:)

Ceritera Lelaki Pot Pet

azzey said...

Nur Azila: dua2 nya ada kelebihan & kekurangan yg tersendiri...

Fakhrur Razi berkata said...

slalunya perempuan yg nmpk tinggi pun ;D
kalau dibndingkan dgn lelaki mereka masih kelihatan rendah...
ye la kot @@"

Notami said...

ok la kalo tinggi zieyla 154..kalo tinggi sgt pon ssh sbb x ramai laki tinggi skrg ni..

tinggi notami 165 jer..x la tinggi sgt kan bg sorg laki.

Kalamhati said...

hehe zila tinggi sket dr akak kot..=p

Amy Syaquena said...

akak prefer yang rendah comel apa??sebab akak pun rendah haha..

Fathiha Zainal said...

My tinggi 164cm. Takbleh pkai high heels dh.. Uwaaa.. :(

aYaz said...

erkk..
den 155 yo..umo nak msuk 24..
hahaha..tak bleh tggi dah,
melebar yo buleh..

XD

Nur Azila Ismail said...

@Zuewairy : awak tingginyeee :)

Nur Azila Ismail said...

@Fakhrur Razi berkata : taw x pe . sebab jauh lg beza tingginya tu kan

Nur Azila Ismail said...

@Notami : sedang2 aje tu :)

Nur Azila Ismail said...

@Kalamhati : ye ke kak . meh ukur meh . hehe

Nur Azila Ismail said...

@Amy Syaquena : yaa rendah itu comell :)

Nur Azila Ismail said...

@Fathiha Zainal : ok jugak tu . tinggi jugak awk nie

Nur Azila Ismail said...

@aYaz: ok la tu kak . x yah tinggi sgt :) hehe

Anonymous said...

aq 159 cm jerr..umor 17....

Anonymous said...

tinggi ke rendah ke janji pandai jaga penampilan n make sure that BMI dalam kategori normal....actualy i 173cm...n i very apreciate my body....

Anonymous said...

tinggi ke rendah ke janji pandai jaga penampilan n make sure that BMI dalam kategori normal....actualy i 173cm...n i very apreciate my body....

ladygurlz said...

sy 166cm la. .
ssah nk cri bf yg lbih tnggi. .huhu.
slalu dpt yg same rate je .xleh pkai heels. .uwwaaa~

Kill said...

im 20 n now 179 cm :)

Anonymous said...

saya 16 tahun..tinggi 146..
rasa rendah diri la..
kawan2 cakap terbantut..sedihnya..
nak kawan dgn orang pon rasa segan..

Anonymous said...

saya brumur 16 tahun n tinggi 165.5 . agak2 nnti meningkat lagi tk ?

Anonymous said...

sy berumur 18 tahun dan tinggi saya 164..rupa2nya, ada lg orang yg lbh tinggi drpd sy, huhu..selamat..ingatkan sylah pompuan yg plg tinggi..hehe..anyway, sy bersyukur dgn diri sy..

Anonymous said...

kelebihan org rendah ni..die nampak mude dr umur sebenar dan kiut..but the bad is bila die kawin, xpandai jage badan nnti senang gemok..org tinggi lak, die nampak matang dan kewanitaan..nak jg model n polis senang, nak pilih pakaian pun senang..sentiasa nampak kurus even die chubby..the bad things pula, die senang kene osteoporosis, cepat tua..sb kalsium die goes separate in her body..lagi besar tulang, lagi byk kalsium consuming. sy lak umur 22 tahun tinggi 152 cm, dan org kate sy cm umor 16 tahun..huhu..xple la, dah rezeki..masing2 de kelebihan tsendiri.kan?

Anis Najwa said...

waa sy 170cm 0_0 tinggi kan? hhuhuhu x boleh pkai heelss... mmmm

Anonymous said...

For me,kita pk perempuan pendek nampak comel. tp bila bdiri sebelah perempuan tinggi.perempuan tinggi tetap menang sebab nampak lebih style n bandar.. mcm org putih ncem2 artis2 mne nk perempuan pndek.korea pun.. even aku tak bpe tinggi .aku mmg ske tgk perempuan lampai.then sifat perempuan tggi lg lembut dr perrmpuan pndek

Anonymous said...

kebanyakkan perempuan melayu yg tggi tak yakin dgn diri sendiri..tggi taknak pkai heels n bongkok.dont be like that..ble tgk owg putih tggi cm katy perry,kim kardashian,pkai heel mak aii. nampak lawa.tau pulak jealous.. kalau tinggi ni mmg style kalau bwk g event.. nak tinggiiiii ! korg yg tak bsyukur tggi tu bg sikit tggi tu kat aku. aku nk apply stewardess niiii..haha

Anonymous said...

Fashion terletak pada diri. kne yakin pd diri. awk bknnye 208 cm pun.yg takut sgt pkai heels knp

Anonymous said...

mrs. unknown said...
umur baru 14 tahun tapi tinggi dah 170cm brat laks 55kg... normal x agak2 nyer?anyway sye bersyukur sbb tinggi bnding ngan fwendz lain...alhamdulillah

Anonymous said...

tggi aku 148 149 cmtula.ak pon jeles jugk org yg tggi2 ni.kene plak ak ni suke style, x semue style org 'kurg ktggian' ni boleh pakai. kene pndai. bg aku tggi ni best xpyh penat2 pakai heels je manjang,sometimes feeling2 fungky sport,nk pakai boots flat shoes pon pk 2 3 kli. tp advantagenye kaki aku molek bler pakai heels ala2 princes,bab ni kwn2 aku yg tggi jeles dgn aku,sbb mostly yg tggi2ni kaki dorg ni besar2. but mcm org slo kate tuhan tarik something die akan bg something,ape2 pon aku syukur sbb tuhan anugerahkn aku muke yg bleh kate good looking jugakla.thanx Allah ;)

encik timun said...

179cm

Anonymous said...

me too 170cm. tp still guna heels sbb its look gorgeous .

ig:fatensophia said...

imma girl 18 years old and my height is 173cm.

Anonymous said...

Saya 162 , boleh tak bagi tips mcm mna tambah ketinggian ?

Act i love perempuan yg tinggi , nampak smart and stylish gituw

Perempuan rendah pon comel jugak

Anonymous said...

Saya 167cm. Masa hari graduasi tingkatan 5 saya pakai heels, tenggelam budak lelaki hehe

Anonymous said...

Umur saya 15taon dn saya ad ktinggian sbnyk 168cm..trlbih tnggi dri kwn laen smpai kner gelar tiang eletrik brgerak..

Anonymous said...

Klau nk cari ksut toksah citer lh..pnyer lar ssh sbb sya pkai ksut size 12

Anggun Abadi said...

Tinggi den 155..den Kalo bole nak laki tinggi 180..Tp laki kat malaysia x de la tnggi mana..Kalo bole den nak Buang sikit tinggi den..nak 153 jew..cute molek.. Den nak berdiri ngan laki den setakat paras bahu jew..Tp x bole.. Apa pun wa brsyukur dgn ketinggian den..

Anonymous said...

Hahahaha saya 17 dan hanya 142cm . Pakai kasut tinggi pun still pendek laginyaaa . Beli pakaian pun bhagiaan kanak kanak .

Anonymous said...

Suami i tinggi same dgn u 154 and i 159. Kadang awkward jugak bile jln ngan die sbb rmai ckp i akk ok. Tapi diea prefer pkai kasut yg tggi siket and i suke bongkokkan bdn sikit so that kitorg same tinggi. But we are happy. 😃

Justin Jenna said...

Umur saya 14 thun...tinggi 168 cm...dah mcm galah kt kelas...budak lelaki pun klah..

Anonymous said...

hahha...sy ni ag comey kot, umo 19 da p tgi still 140cm...😝 kategori smurf..budak swak xtgi sgt..but my BMI is normal..

shp Thunder said...

HMmmm sye 14 ..172 cm..korang rse elok ke tinggi tinggi hahahahahaha....... rimas orng surih tunduk ..mse belajar sbb orng blkng tk nmpak huhyhy.

shp Thunder said...

Hhuhu

MiKu RaRa said...

Umur saya 15 tapi tinggi baru 143..haha..pendek btol sye nie

Nur Azila Ismail said...

@shp Thunder haha yang pastinya bg sy tinggi ni byk kelebihannya.

Nur Azila Ismail said...

@Anonymous alahai comelnya awak heehe

Nur Azila Ismail said...

@Justin Jenna wah tinggi. untung sgt

Nur Azila Ismail said...

@MiKu RaRa alala comel nye diaaa

Nur Azila Ismail said...

@Anonymous wah mesti comel kalian berdua. hehe takpe yang penting hati dia kan

Anonymous said...

Saya 173 cm.....happy for it...

Anonymous said...

Saya 14 tinggi saya 175cm ^_^

Ain Chika said...

Tinggi saya 155 umo baru 17..kalau berdiri ngan junior..banyak junior yg tinggi..tapi orang kata comel..hahahah

Lahgi Oit said...

Tinggi saya 163cm...saya nak at least 170cm.umur masih 15 kira2 boleh tak tinggi lagi?

Eny Hamzah said...

Tinggi 157,berat 48kg..tp ramai lg cakap kecik.kecing tang mana entah 😹😹

Eny Hamzah said...

Tinggi 157cm,berat 48kg,tp still ramai cakap kecik.kecik tang mana xtau 😹😹😹

Eny Hamzah said...

Tinggi 157cm,berat 48kg,tp still ramai cakap kecik.kecik tang mana xtau 😹😹😹

Eny Hamzah said...

Tinggi 157,berat 48kg..tp ramai lg cakap kecik.kecing tang mana entah 😹😹

Related Posts with Thumbnails