Tuesday, October 12, 2010

PMR TAMAT . SPM MENANTI

dulu waktu baru habis PMR happy gila . rase macam dah graduate saja .. tapi hakikatnya , perjalanan masih panjang .


kini aku berada di tahun 2010 . aku ada 10 subjek untuk aku berikan perhatian sepenuhnya .

  • Bahasa Melayu
  • Bahasa Inggeris
  • Mathematics
  • Sejarah
  • Pendidikan Islam
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Additional Mathematics
  • Pendidikan Seni
nape 4 subject tu aku bold kan ? sebab itu adalah subjek membunuh bagi aku .. keempat-empatnya memerlukan belaian manja kot . haha . congak-congak hari , tinggal sebulan brape hari saja lagi SPM akan tiba . cikgu-cikgu telah berulang kali mengingatkan soal ini ..

tapi ada byk anasir-anasir yg selalu mengganggu minda aku ..masalah dengan kawan-kawan . cikgu kata sekarang ini kita tidak boleh fikirkan orang , diri kita paling utama . kalau kita gagal nanti , bukan kita boleh pinjam slip orang lain kan ? masa tu menangis pun tak berguna .. biarkan mereka dengan dunia mereka .. kalau ditegur dikata menyibuk . jadi lebih baik aku diam dan fokus pada 10 subjek ini :)


utk my family members : aku nak kata-kata dorongan , bukan kata-kata yang akan menjatuhkan semangat aku . boleh kan ? aku tahu aku mungkin tak mampu membanggakan kalian kali ini . harap kalian sentiasa menyokong aku ..

p/s : kawan-kawan blogger , bagi zila kata semangat boleh tak ? hehe

12 comments:

mRa said...

hye ziela~
hehe..goodluck tau utk spm!
yup, buat mase ni.better fokuskn spm ni dlu..kalau ad probs, kalau leh setelkn, setelkn..if xleh,, sabar je la k?

utk 4killer subjects tu, wat past yr questions~ study.. kalau ad soalan bocor or ape2.stdy la skali. hehe ^__^

jgn tension2,byk mase lg.pandai manage time, insyAllah ziela leh buat semua. ^__^

goodluck!

mRa said...
This comment has been removed by the author.
Kalamhati said...

caiyyok!u can do it!..akak doakan zila berjaya wif flying colors..=)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

buat sebaik mungkin dik

Nur Azila Ismail said...

mRa : wee~ tq so muchh . like it

akak kalam : tq akak , luv u . hehe

brutal solo : terima kasih byk2 :)

_aLiaHwaFa_ said...

yg pntg bace sume. sbb kalo soalan bocor uh xsemestinyer masuk aku bnyk focus soalan bocor-lah-kononnyer-tu. skali xbnyk own yg kuar.

one more thing, sepp sket. those 4 subjects are killer subject. chaiyok yaa.. huhu~

titirara said...

kite selaku adik kamu yang cute lagi baek hati ni nak ucap gudluckkkk ! hehe . buat sehabes baek yaa ! buad 10A1 plakk yeppp :)

Kalamhati said...

luv u too!hik..

Miss MiraAida said...

sama la bagi mira. 4 subjek tu yg membunuh. Sekarang mira tgh lebihkan buat latihan. Dah tak de mase nak baca.

Itu la kan..bila nak dekat exam..ada pulak yang merasuk fikiran kita..

A I N I S M A I R A said...

kene buat byk latihan... bace saje tak cukup.. gdluck.. ulang kejayaan upsr & pmr kamu..

Amy Syaquena said...

salam..

You can do it dear, good luck n all the best

sinar raudah 'baby contest'

Nur Azila Ismail said...

aliah wafa : tq utk nasihat anda :)


tira : yolah , kamu pun jgn maen ajer


miss mira : byk dugaan tahun nie . sob3

adik : insyaallah :)


kak raudah : tq2 :)

Related Posts with Thumbnails