Monday, November 8, 2010

KENANGAN : ICE BREAKING

Bila join Sesi Suai Kenal dalam blog Ben Ashaari , terfikir juga ramai sungguh bloggers di Malaysia ni . Ada yang aku betul-betul kagum dengan penulisan mereka . Sangat menarik . Bila join sesi suai kenal ini , teringat pula kenangan  jika setiap kali menyertai perkhemahan pasti ada program ICE BREAKING . 

Kita dapat diumpamakan seperti berada di bumi asing , tak kenal sesiapa pun dalam kumpulan tersebut . Tapi jika kita ringankan mulut menegur dan menghulurkan tangan tanda perkenalan , sudah pasti satu ikatan silatulrahim dapat dibina . Jika semua ahli dalam kumpulan tersebut diam membisu , sukarlah untuk kita bekerjasama jika diberikan tugasan berkumpulan .

Kebiasaannya aku akan dapat berkumpulan dengan orang yang peramah dan tidak berat mulut untuk menegur . Itulah yang sebaiknya . Ada juga yang hanya diam dan melihat sahaja ketika ahli kumpulan yang lain sibuk menyelesaikan sesuatu tugasan . Harap jangan ada di antara kita yang kekal dengan perangai sedemikian . Kita perlu saling membantu antara satu sama lain .

Bersatu kita teguh bercerai kita roboh :)

Photobucket

11 comments:

kobEj0rdan~ said...

blog ben da jadi center point blogger2 malaysia.hehe

satu hari nati abg nak buat cmtu gak la,tp xtau la bile.hehe

..Mieza.. said...

salam berkenalan

sembil9n said...

Ice Breaking...hmmm~ syok2 mse mule2 msuk dip. dlu...sy first time knlkn diri sbg sembil9n...hahahaha

Kalamhati said...

yup..Ben dah jadi tunjang utk akar2 kecil berpaut dan menjalar mencari sumber air utk membesar dan menjadi kukuh sepertinya tunjangnya walaupun tidak sehebat tunjangnya tu kan..

Penulisan Ziela cukup matang..akak kagum..=)

one2paii said...

betul tuh akak..kita kena bantu membantu..tuhkan amalann mulia..hehe

Amni said...

saya pon kagum dengan penulisan azila.. hehe... lama tak jenguk sini... dah bertukar rumah dah dia...=)

Sabihah said...

salam kenal ^_^

Bunga Hana Nordin said...

keep on writing ;)

eezance said...

salam kenal.. nice blog! ;)

diriku said...

plg xsuka sesi icebreaking..ha2

norh said...

Salam perkenalan :)

Related Posts with Thumbnails