Friday, November 26, 2010

SPOT SPM : Jangan terlalu percaya

Assalamualaikum semua . Hehe . Banyak pula rasanya nak diceritakan . Entri kali ini masih berkait dengan SPM iaitu soalan / tajuk spot . Kadangkala spot boleh membantu kita dan kadangkala akan membunuh kita jika kita terlalu bergantung kepadanya . 

Jika ada antara rakan-rakan yang melawat ke page SPM 2010 di laman Facebook , terdapat ramai calon-calon yang meluahkan kekecewaan masing-masing .Kecewa kerana apa yang menjadi spot tidak disoal ketika peperiksaan . Sudah pasti tumpuan akan terjejas . Tambahan pula bagi mereka yang percaya 100% kepada soalan ramalan . 

Calon peperiksaan tidak boleh terlalu bergantung kepada soalan spot dan perlu menyediakan persediaan secukupnya. SPM hanya sekali seumur hidup jadi siapkanlah diri dengan sebaiknya . Ini juga peringatan kepada diri aku sendiri yang turut sama berjuang di medan SPM . Adakah selepas ini kalian akan terus bergantung kepada soalan spot ? Fikir-fikirkan :)

Photobucket

13 comments:

Amirah Su'aidah said...

betul tu azila. Soalan spot nie kan just ramalan. Belum tntu kluar kan. Memang betul, jangan terlalu percaya..

teddyuna said...

betul2 .. akak pnah gak rasa cmtu punya down.. biasanya paper pen islam..

banyak nak hafal..

natasya said...

hahaha~yup stuju~bagi saya..kalau nak slamat buat je soalan2 yg cikgu bagi dan soalan peperiksaan lepas...kadang2 ader 'kna' dalam periksa..cume dier twist kan je..hehehehe...good luck

p/s: teringat time final ari 2..hik33

Anonymous said...

sy spm x stdy pun.. depend pada soklan spot.. dapat A gak.

carr jalil said...

tapi kadang2 pe yg spot 2 bleyh pkai gak
dlu mse mrsm pun bnyk spot.
bnyk gak yg msuk.

Citarasa Rinduan said...

kalau pintar memang senang nak cakao wahai cik/en anonymous....


untuk azila...

apa pun...selain kamu berusaha..tawakal....jangan sampai semua yang dikendong keciciran...


all the best sayangku..

Ashraf Latif said...

nama pon spot... sapa soh percaya 100%.. SPOT kan SPOT.. hoih

diriku said...

em..xpercaya sgt pd spot ni..baik study semua dlu, kemudian bc lh g spot tu..klu ada, nasib baik kn..klu xde,skrg2nya kta dh baca semua kn..

aNnE said...

sokln spot sjrh xde yg kene...hahaha

Anonymous said...

yea. mmg xbole pcaye soalan spot. da kate RAMALAN..but for me.soalan spot adlh pmbantu penting utk skor. yg penting jgn tggl tajok laen la. ;)

Anonymous said...

yea. mmg xbole pcaye soalan spot. da kate RAMALAN..but for me.soalan spot adlh pmbantu penting utk skor. yg penting jgn tggl tajok laen la. ;)

Anonymous said...

yea. mmg xbole pcaye soalan spot. da kate RAMALAN..but for me.soalan spot adlh pmbantu penting utk skor. yg penting jgn tggl tajok laen la. ;)

shazika said...

sy pon bergantung pd soklan spot.
btol ke tak soklan tu tawakal je la

Related Posts with Thumbnails