Wednesday, December 22, 2010

8A PMR : Tidak Mustahil

Tahun 2008 :)


Kakak kata : Ala pemeriksa silap tanda kertas kamu tu . Haha . 
Kakak seterusnya kata : Ala nasib je kamu dapat 8A tu . 
Kakak lain kata : Nanti balik akak nak tengok slip kamu , betul ke dapat 8A tu .


Serius , aku pun tak percaya dapat 8A , dalam fikiran tak menduga sama sekali akan menerima keputusan semua A . Yelah , sebab aku banyak main-main waktu tu . Sampaikan abang dan kakak-kakak berkali-kali menegur aku . Memang liat sangat nak baca buku . Tapi alhamdulillah , dapat juga 8A , kakak aku ada juga kata , mungkin markah sipi-sipi jer nak A tu . Hehe . Yelah , cakap la apa pun kan . Aku terima :)


Haa . esok , 23 Disember 2010 , adik-adik kita akan mengambil keputusan PMR mereka , harap-harap tercapailah target ya . Jangan jatuh merudum pula . Jangan nanti bila masuk sesi persekolahan tahun 2011 , cikgu komen macam-macam semasa perhimpunan kerana prestasi yang merosot . Hehe . Akak (ceh akak tau ) tak pernah dengar lagi cikgu bebel mengenai keputusan peperiksaan sebab tahun akak peratus meningkat . Yeah ! Bangga ? Mestilah . :D


Jangan kecewa pula bila keputusan tak seperti yang dijangka , hidup ini ada jatuh bangunnya . Asalkan kita tidak berputus asa , pasti kejayaan akan mengiringi adik-adik . Bersyukur dengan apa yang bakal diperolehi ya :) SPM ada lagi untuk kau orang buktikan kemampuan . Chaiyok !


p/s : Share la result PMR kau orang yang dah lama habis PMR tu . Hehe :D



10 comments:

azrinrahim said...

okaylah tu 8A..ayie nie, 8A 1C.. C untuk BI ,,sedihnya ...

Kalamhati said...

Akak berdebar gak ni..anak sedara amik PMR..sekolah agama ada 9 subjek..dia nak 9A..harap tercapai..
trial dia dpt 7A

Citarasa Rinduan said...

malu nak syer

kak tak berapa bijak...heheh

iqbalhakimi said...

ala..iqbal dulu xbest gla sebab xsuprise time amek result..sb org bgtau dulu sebelum iqbal amek slip..hehe

Ainismaira said...

akak dapat 6.. B.. hahahaahak... bukan pndg rendah.. tapi mmg xcaye laaaa.. hahaha.. tgk spm kamu nanti lak.. make sure 10a+ baru akak caye pmr kamu dulu 8A.. kih2.. jgn mare..

IRAH HAJERAH AZMAN said...

PMR dulu aku gagal arab. Sebab aku peratusan lulus tak seratus peratus. ngeh T.T

kakchik@ella said...

Ya betul. Jgn terlalu keciwa. Kdg2 kejayaan dtg kemudian. Percayalah. Anyway, zieyla sehat??

wunny said...

hihi ade jea yang tak caye dgn result kamu ye. sabo jea laa.. :)

one2paii said...

haha..ok la tuh kalo nak berbanding ngn gua yang selalu ponteng kelas..ngorat2 cikgu dpt gak la 1a yang len banyk b dan c dan d..hahaha..menyesal sudah gua

nas said...

huhu..pmr aku dah 5 tahun da lepas..result biase2...hehee
harap mereka yg dapat result hari nie dapat result yg baik2.. :)

Related Posts with Thumbnails