Tuesday, December 7, 2010

Oh ADDMATH Oh FIZIK Oh KIMIA !

Perjalanan SPM aku hampir sampai ke penghujung . Ramai tanya aku ok ke subjek-subjek elektif aku ? Aku jawab di sini lah ya :)

Matematik Tambahan
Aku rasa agak ok berbanding peperiksaan sebelum ini . Harap-harap boleh lah dapat sekurang-kurangnya kredit bagi subjek ini . Yelah , addmath ini subjek yang sangat penting kan . Kita dah cuba yang terbaik . Harap keputusan pun terbaik . Hee . Insyaallah :)

Fizik
Ohh fizik . Sedikit kecewa dengannya . Antara 5 subjek tambahan , aku agak ok dalam fizik . Tapi ntahla , harap-harap ok lah jugak gred yang bakal aku terima nanti . Cuma frust sikit sebab tak baca bab Cathode Ray ( C.R.O ) tu . Banyak pula tu soalannya . Nasib badan , siapa suruh tak baca kan . Hehe

Kimia
Alamak . Kimia hanya keluar soalan-soalan mudah sementara aku lebih fokus kepada tajuk-tajuk sukar yang langsung tidak ada ditanya pada tahun ini . Sangat menyedihkan kerana aku ingat-ingat lupa tajuk-tajuk yang mudah itu . :(

Pengajaran yang aku dapat ialah jangan ambil mudah dengan tajuk-tajuk yang kita sudah fahami ketika mengulangkaji tajuk yang sukar . Kedua-duanya perlu berjalan seiring ya adik-adik . Ulangkaji tajuk yang sukar namun dalam masa yang sama , jangan diabaikan tajuk yang mudah :) 

Next paper : Biologi dan Pendidikan Seni Visual ! :)


36 comments:

Anonymous said...

aku pun tak expect langsung paper chemistry keluar soaln2 macam tu....ingat keluar yang susah tahap gaban.so aku pun tak bacala yang basic punya..haisy

Nur Azila Ismail said...

tawu x pe . :(

Fyzal said...

teringat zaman zaman ambik spm dulu.. tp tiga subjek ni memang killer pun.

good luck for your SPM :)

Amirah Su'aidah said...

mira terkejut sangat bila bukak paper 2 KM. Tak sngka soalan cm tu keluar. Yang lagi baekk punya smpai nak pecah kepala, paper 3. Mira tak belajar pun experiment 2. Satu dewan mengeluh kenapa soalan gitu kuar..ish ish ish..

sayaDeyla said...

good luck utk dua paper lagi :)

niDa said...

masih bersekolah lagi ye... ok gud luck for your next paper...

eqbalzack said...

abg eq dah tgk soalan fizik...
CRO tu mmg tak dijangka...
yg lain ok rasanya...

natasya said...

jgan give up for ur next paper....caiyok caiyok....

Masrini Karim said...

salam..jangan henti berdoa dik..semoga urusan penyemakan skrip jawapan berjalan lancar..dan semoga pemeriksa tersebut murah hati semasa menanda skrip jawapan anda..
selamat ya!!!!

hans said...

semua subject2 mencabar tu
hohohohoh

P/S : 5 Gaya Rambut Mengikut Zaman

akuwanblur said...

salam,
jaga risau dik, semuanya susdah berlalu, kacau ada soalan dan jawapan yang kita jawab, betol, syukur laer. tapi andai ada yang x berapa nak betol (salah). tak per, jangan bersedih. keyakinan itu penting. semuanya dah lepas kan. skunk, just berdoakan redha jer. dan percayalah, bila kita dah berusaha, nanti dapat apa2 result pun, percaya laer.. itu yg terbaik untuk kita.. hehehe.. ikhlas dr wanblur. selamat berjaya dik

Citarasa Rinduan said...

salam..

azila..rindu kamu..ala...jangan kenang benda lepas yer..kak tahu awak nak syer cerita ttg subject elektif yang awak ambil..tapi sedikit sebanyak awak akan rasa sedih...


so..untuk paper seterusnya...visual dan biology...kak mendoakan awak dapat menjawab dengan sebaiknya..insyallah

Ainismaira said...

xpela..yg penting dah cuba.. yg kita anggap susah xmustahil kita boleh jawab betull.. sebab kebanyakan org salah jawab pada soalan yg senang, sbb tlebih confident..papepn gdluck..

Sarah-rah-rah said...

haa tapelah, boleh punye straight a's ni ^_^ doa banyak2 okiee?

Rizal Zal said...

gudluck untuk paper yg akan datang... :)insyaallah boleh...

Rizal Zal said...

gudluck untuk paper yg akan datang... :)insyaallah boleh...

Rizal Zal said...

gudluck untuk paper yg akan datang... :)insyaallah boleh...

Amy Syaquena said...

As'salam..

kesemua subjek tue sangat mencabar..

SYAFIQAH / S said...

good luck ! :)

Ali ridha said...

nanti dah kaya jangan sombong tau.hehhe...

Nur Azila Ismail said...

@Fyzal
hehe . taw x pe . pening kepala

Nur Azila Ismail said...

@Amirah Su'aidah
haah . tu la . tekejut . tenganga . hehee

Nur Azila Ismail said...

@sayaDeyla
hehe
tq ya :)

Nur Azila Ismail said...

@niDa
yup . still student :) tq yaa

Nur Azila Ismail said...

@eqbalzack
hohoh . taw x pe abg eq , tibai jer yg c.r.o tu

Nur Azila Ismail said...

@natasya
hehee . yeahhh !

Nur Azila Ismail said...

@Masrini Karim
tq akak . harap2 pemeriksa tu x tegas sgt

Nur Azila Ismail said...

@hans
ehehe . taw x pe . mencabar !

Nur Azila Ismail said...

@akuwanblur
sob3 terharu betul bace komen nie . hehe . tq yaaa :)

Nur Azila Ismail said...

@Citarasa Rinduan
taw x pe kak . walaupun sedih , tetap nak dikongsi

Nur Azila Ismail said...

@Ainismaira
hehee . tq sister :)

Nur Azila Ismail said...

@Sarah-rah-rah
hehee straight A ? mustahil . hehee

Nur Azila Ismail said...

@Rizal Zalamin :) tq ejay

Nur Azila Ismail said...

@Amy Syaquena
yup kkak . mencabar

Nur Azila Ismail said...

@SYAFIQAH / S
hehee .tq yaaa

Nur Azila Ismail said...

@Ali ridha
hehe kaya ? :)

Related Posts with Thumbnails