Sunday, January 2, 2011

RAJA LAWAK ASTRO KEMBALI LAGI

Rancangan kegemaran ramai Raja Lawak Astro akan kembali bersiaran Januari ini . Pada musim kelima ini sebanyak 12 finalis telah terpilih untuk menunjukkan bakat yang mereka miliki . 12 finalis terbaik telah dikenal pasti menerusi sesi ujibakat yang teliti terdiri daripada lapan peserta berkumpulan iaitu; Kumpulan PUKAW, Kumpulan R2, Kumpulan BOBO, Kumpulan KOPIO, Kumpulan BALAS, Kumpulan KAMI, Kumpulan LUCKY, Kumpulan TBO serta empat peserta solo iaitu; NAZMI, MAN, EPY dan LEMAN. Terdapat 2 wanita terpilih pada kali ini iaitu kumpulan KAMI .

kumpulan KAMI
Sekali lagi , Johan dan Zizan diberikan kepercayaan untuk menjadi pengacara bagi rancangan ini . Bagi aku , rancangan ini memang sesuai dikendalikan oleh mereka dan kelihatan serasi ketika mengacarakannya . Keserasian antara pengacara amat penting apatah lagi mereka mengacarakan program yang mahu menghiburkan penonton.

Sekali lagi Radio Sinar FM dipilih sebagai radio rasmi Raja Lawak Astro dan turut disokong oleh Radio Era FM serta Murai.com.my selaku portal hiburan rasmi untuk musim ini. Aku harap mutu peserta kali ini lebih bagus dan mempamerkan lawak yang berkualiti untuk penonton . Jangan seperti beberapa peserta di musim lalu yang gagal mengundang gelak tawa penonton yg menonton . Huhu . Malu pula nanti kan , kita berlawak tapi tiada yang gelak .

Di laman sosial Facebook , fan page untuk para peserta sudah boleh dicari oleh para penonton sebagai tanda sokongan dan agar dapat mengikuti perkembangan peserta pilihan masing-masing . Oleh itu , sama-sama nantikan Gelanggang Pertama Raja Lawak Astro Musim Kelima pada 7 Januari 2011 jam 9.00 malam . Mampukah mereka mempamerkan lawak yang menarik seperti Nabil , Cham , Johan , Zizan , Kecik dan Sepah ? Nantikan !

p/s : Tak dapat tengok ! Uwaaaaaa :(

13 comments:

Azza Firza said...

dah start ae? kena tgk nie, ekeke

yana said...

eh,dh mle ke?mcm bez je ad group pmpuan..

p/s:xdpt la nk tgok..uwaaa..:(

nub said...

wooh x ley tinggai nih..

kakchik@ella said...

tak bape minat tgk. tk tau la nape. hihi ..

titirara said...

Harus tgk ni ^_^

*HAHA , sian loe tak bisa nengok .

azzey said...

Nur Azila; jarang2 tgk rancangan nih...:)

saya_arief said...

boley follow musim ini..
:D

Nur Azila Ismail said...

@Azza Firza
hehe . a.ah . jumaat nie

Nur Azila Ismail said...

@yana
hehe . a.ah . kot2 bleh best cam jihan

Nur Azila Ismail said...

@nub
hehe . sila2 la tgk

Nur Azila Ismail said...

@kakchik@ella
dah x bape nak best kot kak

Nur Azila Ismail said...

@azzey
hehe . yeke . x minat ek kak

Nur Azila Ismail said...

@saya_arief
hehe . silakan :D

Related Posts with Thumbnails