Saturday, February 5, 2011

SYRUZ CAMP : Terbaik !

Kenali rakan pelbagai budaya , Selami warisan kita yang kaya , Bersama bergandingan tiada perbezaan , Kita warga Malaysia .

Dorm 7 Kompeni Delta ! Selamat berjumpa esok !

Majulah maju maju kita maju
Bergerak seiring bersatu
Majulah maju maju kita maju
Kita lahir untuk juara
Revolusi hebat !

Kompeni Delta Kompeni Hebat 
Semangat kami sentiasa kuat
We working hard working smart
Bersatu padu dan bersepakat
Revolusi hebat
Kita pasti juara !

Apa yang best di PLKN Syruz ?

Kami dapat terus pegang sendiri handphone kami selama 3 minggu sebagai hadiah persembahan yang hebat semasa Kontrak Perjanjian Transformasi :)

Setiap minggu ada karaoke . Memang seronok time ni , dapat dengar wira dan wirawati menyanyi . Ada suara yang layak dapat kad merah dan hijau ujibakat Akademi Fantasia . Hehe !

Kami ada komanden kem yang handsome ! Betul . Tak tipu . Mejar Jaffari juga sangat sporting dan peramah . Beliau dan isteri pernah join kami karaoke . Suara beliau memang best !

Kami ada jurulatih yang sangat best ! Hehe . Kau ada ? :p

Makanan memang sedap ! Rugi kalau tak makan . Ada kawan-kawan di kem lain merungut tentang makanan di kem mereka , bagi aku makanan di PLKN Syruz memang terbaik lahhh . :)

Ini baru sebulan , setelah 3 bulan aku pasti dapat senaraikan lebih banyak perkara yang menarik di PLKN Syruz . Syukur kerana terpilih :) Dapat aku rasakan ikatan yang semakin kukuh antara kami semua . Kata komanden , di penghujung kem nanti , pasti kami akan mengalirkan air mata . Aku juga yakin perkara tersebut akan berlaku :) Esok aku akan kembali ke sana , menghabiskan baki sebulan setengah di sana . Doakan segalanya berjalan lancar . Insyaallah . :)



Friday, February 4, 2011

PLKN : ANNOYING ANNOUNCEMENT :p

Kalau korang pun pernah pergi PLKN mesti korang tahu hari Ahad merupakan hari lawatan keluarga . Waktu tu  memang ramai lah ibu bapa datang melawat anak-anak mereka . Hari Ahad merupakan hari untuk kami berehat ,jadi berehat sajalah di dalam dorm masing-masing . Aktiviti utama adalah TIDUR ! Haha . Cover balik waktu tidur yang tak cukup tu . Memang best . 

Cerita tentang lawatan keluarga , minggu kedua memang ramai parents yang datang . Tak sampai dua tiga minit akan berbunyilah 
Ting tong ! Perhatian kepada wirawati Aminah binti Ali , anda diminta hadir ke khemah lawatan sekarang kerana waris anda sedang menunggu harap maklum . Ting tong .

Daripada pukul 9 pagi sampailah pukul 5 petang , ayat itu akan berkumandang di telinga kami semua . Hehe . Aku memang tak pernah nak dengar kot-kot nama aku ke yang dia sebut sebab family aku hadapi kesukaran untuk ke sini :)

Tapi serius aku cakap , waktu lalu di khemah lawatan tu rasa sayu je hati aku . Aku boleh je hidup jauh daripada keluarga , tapi bila tengok orang lain , family dorang datang . Fuhh tahan juga emosi ni . Hehe . TApi takpe aku faham kondisi keluarga aku . Mana tahu nanti ada masa family aku datang . Hehe . Amin :)

Apa-apa pun , ini pengalaman pertama aku hidup jauh daripada keluarga . Pengalaman mematangkan kita :)

Thursday, February 3, 2011

PLKN : HARI PERTAMA

Assalamualaikum warga blogger ! Fuh . Sebulan sudah aku tidak update blog ni . Dah berhabuk ! Fuhhhhh2 . Semalam sehingga Ahad ini aku dapat pulang ke rumah . Yeahh . Memang ini saat yang dinantikan oleh kami semua wira dan wirawati Kem Syruz . 

Hari pertama sangat mendebarkan bagi aku . Cheewahh . Yela pertama kali aku berseorangan tanpa sesiapa pun  yang aku kenal . Pagi tu , aku tiba agak lewat di Tapah .  Aku sampai jer tengok bas dah jalan . Ahh sudah , aku kena tinggal ke . Heheehe . Rupanya ada 3 bas . Yang dah jalan tu bas first . Ok , lega !

Perjalanan daripada Tapah ke Kem Syruz memakan masa 2 jam setengah . Sempat juga lah tidur dalam bas . Haha . Sampai jer kat kem , terus pergi pendaftaran . Cikgu tu lekat sticker tertulis nombor 7 di kertas aku . Bermakna aku akan ditempatkan di Dorm 7 , Kompeni Delta :)

Lepas pendaftaran , kena melalui pemeriksaan beg . Dahsyat juga cikgu tu selongkar . Hehe . Penat aku lipat cantik2 . :p Dah lepas pemeriksaan , aku pun pergilah ke dorm 7 . 

Assalamualaikum ! Ada katil kosong tak ? 
Dorang jawab tak ada . Rupanya kem ni dah over limit , sepatutnya 450 saja , tapi kem ni dah lebih . Pelatih ada 500 lebih . Memang ramai . Sebab tu tak cukup serba-serbi . Tapi pihak pengurusan dapat atasi masalah ini . Dapatlah aku katil , bantal dan locker . :)

Lepas tu pergi ambil pakaian . Rasa gembira juga banyak dapat barang percuma . Hehe . Bukan selalu . Kalau kena bayar entah berapa la harga semua barang tu . 

Sekian sahaja kisah saya di hari pertama :)

Related Posts with Thumbnails