Friday, November 18, 2011

nak balik da , babai

Sunday, November 13, 2011

Cerita Cerita : Nepal

Hari ini cuma nak berkongsi memori masa kerja di Pizza Hut . Hari ini aku nak cerita tentang regular costumer . Kat mana-mana kedai makan pasti akan ada pelanggan tetap means dorang selesa lepak dan makan di sesuatu kedai tu . Sepanjang dua bulan aku kerja , di sini aku senaraikan beberapa jenis pelanggan tetap di Pizza Hut :)

Aku ingat lagi , ada beberapa orang mamat Nepal yang memang akan datang makan kat situ dua atau tiga kali seminggu , empat hari yang lain tu dorang makan KFC sebab aku nampak dorang bawak plastik berlogo KFC . Hehe . Kalau diorang datang je , kami pekerja pizza dah tahu dah apa yang bakal dia order . Kalau korang selalu makan kat Pizza , mesti korang tahu set Sensasi Delight yang harganya tak sampai RM10 tu , memang mampu la sesiapa pun nak makan pizza , sebab harga set ni murah . Set yang paling murah di Pizza Hut .

Berbalik kepada mamat-mamat Nepal tadi , kalau diorang datang , diorang dah aim dah menu sensasi tu .

Mereka : Can I have the sensasi Delight menu please , hmm . We want 4 set of Sensasi Set 1 , the pizza is chicken masala , ocean tuna , triple chicken and garlic butter chicken . The drink we want 2 revive , 1 7 up and 1 pepsi . The revive one with ice and one without ice . The other two are with little ice . ( satu dua ketul gitu jer )

erkk , okay . aku pon salin lah . memang banyak la kan apa yang dia nak , apa yang dia taknak . Tu belum kira yang tak nak pizza ada nenas la apa la . Yang vegetarian la . Yang komen sup tak sedap la , sup tak panas lah . Memang merah gak lah telinga ni tahan .

Ada sorang tu , dia datang makan sorang jer , tapi belum sempat bawak kat table , dia dah duduk dah dekat table yang seat nye untuk 6 orang , erkkk kawan2 dia invisible agaknya . Haha . Ini pun sama juga , dia minta menu sensasi lepas tu terus order

Dia : I want Sensasi Set 2 , the pasta is chicken carbonara spaggeti and revive without ice . Thank you .

Fuhh , sekali lafaz je . Macam akad nikah pulak kan . Haha . Jadi kitorang staf service pizza memang dah hafal dah dia punya menu , siap boleh prepare awal2 lagi tu dia punya air dgn sup .

Tiba-tiba satu hari tu dia tukar , tak makan macam biasa , aku punya la yakin , siap ajuk lagi tu gaya dia cakap dekat kawan-kawan aku . Haha , sekali dia makan benda lain pulak , dengan lajunya aku bergerak ke bar dan cakap mamat tu demam agaknya hari ni or mungkin dia da nak termuntah makan benda sama jer . Hehe . Gurau je

Banyak lagi sebenarnya kerenah manusia , tunggu entri akan datang ya :)

Saturday, November 12, 2011

The Ending Of Semester 1 :)

Assalamualaikum , alhamdulillah tamat sudah satu semester di Matrik . Insyaallah jika diizinkan Allah , aku akan melangkah ke Semester 2 pada 21 November ini . Penamat semester tentulah peperiksaan . Ya , PSPM . Lepas habis exam orang mesti tanya .

ok ke exam ? boleh buat ? agak-agak boleh score tak ?

Serius , saya tak tahu macam mana nak jawab soalan-soalan mereka . Hurm , totally dissapointed with myself . 

Belajar ke tak ? Apasal nak sedih pulak ?

yeah , saya belajar , tapi mungkin tak cukup :(

Ha , menyesal la tu . tak guna la kau menyesal sekarang . Ingat result tu boleh tukar ke ? booo .

Hmm , okay . Serius cakap , cuti semester ni langsung tak buat aku rasa happy , terfikir-fikir result yang bakal diterima 6 hb 12 nanti . Bagus ? Teruk ? Hmm 50-50 .

I need to changed !

Woot ! dah berapa kali dah kau cakap nak berubah , nak berubah . tapi ? mana ? Mana perubahan kau ? Sedar la diri , sekarang kena bergerak pantas , kalau tak , ketinggalan la kau . Orang sekeliling kau semua sama ngan kau , nak rebut tempat kat universiti nanti . bukan seorang dua , beribu-ribu . Wake up ! Jangan dah terlambat nanti baru nak menyesal .

Maafkan aku sebab selalu berjanji nak berubah tapi tak pernah berjaya . Sekarang saya rasa perubahan itu sangat perlu demi mengejar cita-cita saya . Saya tak nak gagal dalam hidup . Insyaallah semester 2 , 3 dan 4 saya akan jadi yang terbaik , saya akan ulang kejayaan dahulu . amin :)

p/s : too many problems , please go away . Leave me alone . I dont need you !
Related Posts with Thumbnails