Sunday, November 13, 2011

Cerita Cerita : Nepal

Hari ini cuma nak berkongsi memori masa kerja di Pizza Hut . Hari ini aku nak cerita tentang regular costumer . Kat mana-mana kedai makan pasti akan ada pelanggan tetap means dorang selesa lepak dan makan di sesuatu kedai tu . Sepanjang dua bulan aku kerja , di sini aku senaraikan beberapa jenis pelanggan tetap di Pizza Hut :)

Aku ingat lagi , ada beberapa orang mamat Nepal yang memang akan datang makan kat situ dua atau tiga kali seminggu , empat hari yang lain tu dorang makan KFC sebab aku nampak dorang bawak plastik berlogo KFC . Hehe . Kalau diorang datang je , kami pekerja pizza dah tahu dah apa yang bakal dia order . Kalau korang selalu makan kat Pizza , mesti korang tahu set Sensasi Delight yang harganya tak sampai RM10 tu , memang mampu la sesiapa pun nak makan pizza , sebab harga set ni murah . Set yang paling murah di Pizza Hut .

Berbalik kepada mamat-mamat Nepal tadi , kalau diorang datang , diorang dah aim dah menu sensasi tu .

Mereka : Can I have the sensasi Delight menu please , hmm . We want 4 set of Sensasi Set 1 , the pizza is chicken masala , ocean tuna , triple chicken and garlic butter chicken . The drink we want 2 revive , 1 7 up and 1 pepsi . The revive one with ice and one without ice . The other two are with little ice . ( satu dua ketul gitu jer )

erkk , okay . aku pon salin lah . memang banyak la kan apa yang dia nak , apa yang dia taknak . Tu belum kira yang tak nak pizza ada nenas la apa la . Yang vegetarian la . Yang komen sup tak sedap la , sup tak panas lah . Memang merah gak lah telinga ni tahan .

Ada sorang tu , dia datang makan sorang jer , tapi belum sempat bawak kat table , dia dah duduk dah dekat table yang seat nye untuk 6 orang , erkkk kawan2 dia invisible agaknya . Haha . Ini pun sama juga , dia minta menu sensasi lepas tu terus order

Dia : I want Sensasi Set 2 , the pasta is chicken carbonara spaggeti and revive without ice . Thank you .

Fuhh , sekali lafaz je . Macam akad nikah pulak kan . Haha . Jadi kitorang staf service pizza memang dah hafal dah dia punya menu , siap boleh prepare awal2 lagi tu dia punya air dgn sup .

Tiba-tiba satu hari tu dia tukar , tak makan macam biasa , aku punya la yakin , siap ajuk lagi tu gaya dia cakap dekat kawan-kawan aku . Haha , sekali dia makan benda lain pulak , dengan lajunya aku bergerak ke bar dan cakap mamat tu demam agaknya hari ni or mungkin dia da nak termuntah makan benda sama jer . Hehe . Gurau je

Banyak lagi sebenarnya kerenah manusia , tunggu entri akan datang ya :)

1 comments:

model pakaian muslim wanita said...

salam kenal dari saya,,sukses yahh dengan post nya

Related Posts with Thumbnails