Friday, December 9, 2011

new hope :)

assalamualaikum . keputusan exam semester 1 dah pun diumumkan . Bila dapat result mesti orang nak tahu berapa . Alhamdulillah , aku mampu capai pointer yang bagi aku sudah cukup baik dan banyak peningkatan berbanding UPS . Syukur sangat-sangat . Di saat aku berhadapan dengan pensyarah yang bertanggungjawab menyerahkan result tersebut , dalam hati hanya bertawakal dan redha dengan apa yang bakal aku perolehi .

Syukur , tiada C , D , E ataupun F :) Ada A dan B sahaja . Keputusan kali ini betul-betul memberikan aku satu semangat yang baru sebab daripada dulu aku selalu rasa yang aku tak mampu , apatah lagi melibatkan subjek Fizik , Kimia dan Matematik . Betul kata orang , kalau kita meletakkan usaha pada tempat yang sepatutnya , kita juga yang akan mendapat hasilnya .

aku janji , semester 2 ini aku akan lebih berusaha dan capai pointer setinggi yang boleh . Kejadian di DSK saat melihat rakan-rakan daripada PST , PDT dan perakaunan naik ke pentas kerana berjaya mencapai pointer 4.00 betul-betul membuatkan satu perasaan yang asing hadir dalam hati aku . Aku mahu jadi seperti mereka semester ini dan aku tahu aku mampu . :)

1 comments:

Black Jeepsu said...

ala... kenapa shoutoc boleh expired? hee btw sy follower awk yg ke 758! hee :)

Related Posts with Thumbnails