Saturday, June 22, 2013

MATA oh MATA

Assalamualaikum, hari ni nak cerita pasal mata. Ye, mata. Sepasang mata yang ada ni. Hehe tahukah anda mata ni sangat penting? Hehe mestilah anda tahu kan. :)


Actually mata ni dah alami rabun jauh sejak sekolah rendah lagi, tak ingat darjah 5 ke 6 dan tak ingat jugak sebab apa rabun. Haha sebab dulu mana ada main laptop pun. Kenapa ye rabun? *thinking*  maybe sebab tengok TV dekat-dekat kot dulu? Haha entahla. Tak ingat juga sejak bila pakai cermin mata.

Haha sejak bila jadi pelupa ni? Hehe :P Sebenarnya sedih sangat tau bila mata makin rabun. Kena pakai cermin mata, actually i tak suka pakai cermin mata, rasa macam pelik, tak ok, tak best dan macam-macam feeling yang negatif lagi la. Tapi cermin mata juga la benda penting yang kena ada setiap hari. Kalau tak, baik tak payah datang kuliah sebab memang kabur sangat-sangat!

Power mata?? Tak ingat juga. Haha tapi tinggi juga la ni sebab try cermin mata kawan-kawan tak macam pakai spect sendiri. Memang kalau orang tu daripada jauh tu sengih la macam mana pun, kalau saya buat tak tahu minta maaf sangat la. Sebab tak nampak. Hehe :D Yeah membahayakan diri sendiri dah tahu rabun tak nak pakai cermin mata.

i just dont like to wear it --"
Walaupun ada yang tegur, sampai merajuk-rajuk suruh pakai spek mata, tetap degil. Haih~ Harapnya nanti dah masuk U, terbuka hati nak pakai cermin mata terus. Tapi tengah confused ada kata kalau pakai terus nanti mata lagi rosak, ada pula yang kata kalau pakai kejap bukak kejap pakai lagi rosak, ada pulak yang kata kena kurangkan pakai baru mata makin elok. Eiii tak tahu la yang mana betul.

Di tambah pulak cuti yang lama ni, hari-hari hadap laptop, memang makin kabur. tengok TV kalau duduk atas sofa memang tak nampak nak baca dah subtitles nya. Haha pity me. Dalam family, ma rabun dekat, abang, kak nani, kak lija, kak zura and me semua rabun jauh. Yang mata okay hanya abah, kak aini dan athirah. Hehe untungla sapa mata elok kan :)

So dengan penuh rasa kesedihan saya nak nasihatkan la korang-korang yang mata still jelas dan tak rabun tu, jaga mata baik-baik. Tak best tau jadi rabun. Sobsobsob :(
Related Posts with Thumbnails