Friday, June 28, 2013

SETIAP DETIK~

Fikiran melayang
Tiada tersedar
Bilakah ataupun dimana
Terdetik jantungku tertanya
Mengapakah jadi sebegini
Sulitnya meluah rasa
Pedih dikalbu
Kau ku rindu
Sayang
Mengapa terjadinya perselisihan
Ini bukan apa yang kita bayangkan oh sayang
Dan ku merindu kenangan kita masa lalu
Setiap detik
Warna warna cinta
Yang beralih arah
Sampai bila harus begini oh
Jujur kepadaku
Ku mohon kau kembali
Ku masih menanti
Assalamualaikum, hehe entry hari ni diselitkan dengan lirik lagu Aliff Aziz-Setiap Detik. Actually lagu ni tak la baru pun, lama dah. Tapi baru dengar sebab ada dalam cerita Epilog Cinta Khirana. Hehe best, kena dengan selera telinga kita ni. Haha telinga pun ada seleranya ek?  Haha :D
Hmm kalau tengok lirik lagu ni memang sedih, kalau dengar lagunya pun sedih laaaa. Haha actually memang saya suka dengar lagu sedih-sedih. Feeling nya semacam je. Berdasarkan lagu ni, dapatlah idea nak tulis entri ni.

Dalam hidup ni, banyak benda yang kita tak jangka selalu berlaku. Tak semuanya ikut apa yang kita rancang. Kalau ikut pun, ada yang tersangkut kat tengah jalan, tak jadi dan dilanda dugaan, badai, ribut dan segala macam masalah lagi. Kuncinya kita kena sabar dan redha. Mungkin ini sudah pun ditakdirkan.
Menanti? Patut ke menanti kalau tak ada tanda-tanda dia akan kembali? Nak menunggu tu boleh, tapi janganlah sampai kita tak beri langsung peluang pada diri kita untuk move on. Setiap orang layak dapat kebahagiaan masing-masing, mungkin si dia bukanlah orangnya untuk kita kecapi kebahagiaan bersama. Cheewahh. Maybe the next person will make you happier than he? Who knows? Hehe so sebaiknya kita selalu berdoa semoga diberi jodoh yang baik. InsyaAllah^^

0 comments:

Related Posts with Thumbnails