Tuesday, July 9, 2013

Semakan UPU dan USM sesi 2013/2014

Assalamualaikum, Nampak debaran kian sampai ke kemuncaknya bagi lepasan matrikulasi, asasi dan STPM  sesi 2012/2013 dan saya salah seorang yang sedang merasai debaran itu. Dup dappppp sangat nih. Hahah tak sabar nak tahu dapat U mana, negeri mana, kos mana, sama dengan kawan yang mana. Haha korang pun sama kan kan? Jadi macam mana nak semak keputusan UPU dan USM sesi 2013/2014 ni?



Ok lah, untuk sesiapa yang memohon USM, semakan boleh dibuat pada hari Khamis 11 Julai 2013 melalui http://pohon.usm.my 

Bagi permohonan UPU pula, tarikh semakan adalah pada 11 Julai 2013 bersamaan hari Khamis bermula jam 12 tengah hari.
Untuk semakan melalui SMS:
taip UPU RESULT no ic dan sms ke 15888 (contoh: UPU RESULT 940303043454)
Untuk semakan melalui laman web:

Jadi saya nak ucapkan good luck untuk semua yang bakal menerima khabar gembira daripada UPU dan USM. Harap kita dapat lah pilihan yang atasssss sekali. Amin. Mana tahu rezeki bulan Ramadan kan. Hehe! Dah tahu jangan lupa share ok :D

0 comments:

Related Posts with Thumbnails