Tuesday, December 9, 2014

Am I Strong?

Hai blog. Aku dah sampai satu fasa di mana aku tak kisah ada orang datang ke baca apa aku tulis. Haha tapi kalau ada yang sudi baca tu, Alhamdulillah terima kasih sangat-sangat. Teruskan membaca sebab aku takkan berhenti menulis cuma tidak sekerap dulu lah.


Sedar tak sedar dah 13 minggu berlalu untuk semester ketiga ni maka tak lama lagi aku dah nak hadapi peperiksaan lagi. Sekarang ni tengah bertungkus-lumus siapkan assignment, projek yang tinggal. Carry marks memang sangat penting bagi aku sebab kebiasaannya aku tak berapa perform semasa peperiksaan jadi carry marks amat membantu aku.

Semester ini subjeknya juga menyeronokkan tambahan lagi animasi. Aku minat subjek-subjek yang menjurus ke arah multimedia. Memang best! Menarik! Tak membosankan. Kekurangan aku yang jelas dan nyata tentulah subjek programming. Semester ni pulak aku kena ambil Object Oriented Programming. Agak memeningkan kepala aku jugak yang memang sah-sah blur dalam subjek programming ni. Tapi takpe kita cuba mana yang mampu. Asalkan kita mencuba kan? :)

Semester ni agak berat juga ujian yang aku hadapi dalam keluarga yang sedikit sebanyak menjejaskan pelajaran aku. Sudah tentu lah aku ni jenis yang sangat mementingkan keluarga. Jadi fikiran aku sangat tertumpu pada keluarga sehingga aku selalu  lupa dengan pelajaran. Semester ni jugak aku selalu tak pergi kelas. Huuu harap semester depan akan lebih baik attitude aku.



Kawan-kawan yang ambil tahu perkembangan aku pasti tahu krisis yang aku alami, terima kasih sangat untuk yang ambil berat. Namun aku harap sangat dapat bercerita dengan dia. Sebab bila aku cerita dekat dia, terasa sangat beban aku berkurang. Huu bukan aku tak hargai kawan-kawan lain, cuma aku rasa kesal kenapa dia biarkan aku terus macam ni sedangkan dia tahu aku perlu dia untuk kuatkan semangat aku. Takpelah apa lah kuasa aku nak paksa kau terus ada dengan aku kan? Redha.

So untuk kali ni tu saja. Doakan kesihatan aku dan keluarga. Terima kasih :)

Friday, December 5, 2014

Adakah awak?

Are you still a reader of my blog?
Are you still come here to read what i wrote?
Are you still care of what happen to me?

Sakit hati ni. Memang sakit bila orang yang kita rapat jadi totally stranger to us. Thats why people keep saying to me, 'jangan rapat sangat, nanti kau yang sakit'. Yeah its happen to me repeatedly. I'm tired. Seriously i'm tired. Aku letih bila hati aku harus kecewa. Salah aku. Salah aku sebab terlalu kisah tentang orang. Diri aku sikit pun aku tak peduli. 

Aku lupa. Aku lupa yang orang yang sentiasa perlukan perhatian aku ialah diri aku sendiri. Dulu aku terlalu peduli tentang orang sampai aku tak jaga perasaan sendiri. Bila luka di hati makin pulih, kenangan kerap kali kembali menjengah. Aku selalu tunjuk aku tabah, kuat depan orang, sedangkan aku tak sebenarnya. Soal perasaan ni memang sukar diduga.

Sibuk. Jika aku sibuk, aku tak teringat langsung kisah lama. Tapi bila aku keseorangan, bila aku tiada tugas, bila aku cuti, satu persatu memori itu datang kembali.


Kau ingat aku tak pernah capai telefon, mendail nombor engkau?
Kau ingat aku tak pernah buka Facebook semata-mata untuk buka profil engkau?
Apa yang kau ingat aku tak buat. Semua aku buat.

YA...SEMUA...

Sunday, October 12, 2014

Watch Your Words!



Hari ni agak menggelegak hati angkara seseorang. Kawan. Tapi apa dia cakap memang tahap mengguris perasaan dan merendah-rendahkan aku yang dah memang kurang ketinggian ni. Kenapa mulut awak ni agak tidak ada pertimbangan di saat berkata-kata? Enak saja mulutmu berbicara! Grrrr!


Kadang-kadang kita tak rasa apa yang kita cakap buat orang lain terasa. Tapi serius memang terasa lah. Lama dah aku pendam tapi bila dah banyak kali sangat, rasa nak meletup jugak lah. Nasib dalam mesej je, kalau depan-depan memang dah keluar asap dah!! 

Berbudi bahasa lah sikit dalam bercakap. Jangan rendahkan orang lain, kita bukan hebat mana pun nak merendah-rendahkan tahap akademik orang lain. Memang betul aku tak pakar dalam hal-hal tu, takkan aku nak tipu kata aku hebat semata-mata nak nampak hebat? Tak, itu bukan aku. Bila aku kata aku tak tahu bererti aku memang tak tahu dan sebagai kawan, tak sepatutnya kau menghina taraf pendidikan aku, dari mana aku belajar, apa yang aku belajar, kenapa aku lanjutkan pelajaran dalam bidang ni. Ini semua rezeki Allah.

Bukan aku tak berusaha untuk faham apa yang aku belajar tapi setiap orang ada kelemahan masing-masing. Tak tahu lah kalau kau memang hebat dalam semua benda? Aku tak. Aku memang banyak kelemahan dalam pelajaran dan sedang cuba memperbaiki. Bila banyak kali sangat orang merendah-rendahkan kita, siapa yang boleh tahan kan? Tolonglah jaga lidah bila kita bercakap dengan orang. Fikir kalau kau kat tempat aku agak-agak kau boleh terima tak kalau aku cakap macam tu kat kau? Aku yakin kau pun akan hilang sabar.


Jadi, sama-sama lah kita jaga percakapan kita. Jangan sampai orang berkecil hati dengan kita. Sentiasa minta maaf, itu lebih baik :)

Sunday, October 5, 2014

THANK YOU READERS!

Assalamualaikum:)


Hari ni rasa nak cakap pasal anda, ye anda yang sedang membaca ni. Terima kasih sangat-sangat sebab sudi datang sini, baca blog ni. Yang tahla, saya rasa banyak membebel je kan? Haha :) Teringin la nak tahu, awak ni siapa? Datang tapi tak tinggalkan jejak pun ye. Hehe saya nak cakap thanks kat awak ni.

Takpelah walaupun awak semua just jadi silent reader saje kat sini, tapi saya hargai sangat-sangat. Seronok la bila tahu ada orang baca apa saya tulis, walaupun tak best macam orang lain tapi korang still sudi jadikan blog ni bahan bacaan yang kebanyakannya tak berinfo pun, haha :P 

Saya just share pendapat, pengalaman, bersastera sikit kadang-kadang dan luahan hati pun banyak jugak kan. Haha thanks sangat untuk setiap view bagi setiap entri saya. Awak, kat tepi blog ni ada link facebook page saya, kalau sudi, like la ye. :) Fb dan twitter personal saya pun ada kat tepi ni, yang kartun dua orang mengintai tu. Haha :)

Menulis ni memang best, kita boleh cerita semua yang kita tak terluah pada manusia. Sedar atau tidak, mungkin anda pernah menjadi idea untuk saya menulis. Terima kasih untuk itu. Saya menulis sekadar untuk suka-suka dan agar tak lupa segala yang berlaku dalam hidup. Yelah kan otak manusia tak semua benda kita akan sentiasa ingat. Awak pun, mungkin lepas ni dah tak datang baca blog ini lagi kan? :)

Selagi saya ada, inilah cerita saya. Inilah hidup saya. Yang terkandung dalam ini sejak bertahun-tahun lamanya semuanya hasil tulisan saya. Harap anda terus membaca di sini, walaupun isinya kadang kala lebih kepada perasaan semata-mata :) Once again, terima kasih semua!

p/s: Pada yang tak pernah menulis entri, cubalah, menulis salah satu terapi untuk menenangkan minda :)

Saturday, September 6, 2014

Second Year! Bismillah :)

Assalamualaikum. Hari ni 6 September 2014 bermakna hari ini hari terakhir lah Akak Jila ni ada kat rumah. Huwaaaaaaa! Akak Jila dah nak masuk second year hokay tapi kemalasan nak balik setiap kali cuti lama ni sentiasa membelenggu jiwa! Haha. biasa la tu kan, akak Jila punya homesick ni sentiasanya ada. Eh dah kenapa aku berakak-akak ni kan bajet macam adik-adik junior baca blog ni pulak. Boo. Haha




So esok 9 pagi bertolak la balik UKM dipandu oleh pakcik drebar bas Edaran Ekspress dari Bidor tercinta ni. Hm hm walaupun da nak masuk semester 3 tapi ni lah baru pertama kali aku balik sendiri ke UKM, kalau balik sendiri dari UKM ke Bidor tu biasa dah. Haha nampak tak mengadanya aku setiap kali balik nak dihantar? Haha ni tak tahu lah esok aku ingat ke tidak nak balik macam mana. Serius aku ni sangat pelupa bab jalan iaitu cara nak pergi ke sesuatu tempat. Haha jalan nak pergi fac pun aku ingat tak ingat weh. Padahal hari-hari pergi. Teruk kan?

fakulti yang di'rindui' Muahaha
Time mood tak berapa nak ada nak balik UKM ni lah lecturer whatsapp berita memilukan. Kos aku tiba-tiba dekan jadikan 3 tahun setengah. OMG. Nasib baik bukan sebab pertambahan subjek, agak lega di situ. Tapi sebab short sem dah dihapuskan dan menjadi sem 5. Agak sedih sebab tak dapat konvo 2016. Kena lah tunggu 2017. Time tu umur pun da 24. Sobs. Kos dekat faculty aku ni intern nye lama plak tuh. 6 bulan weh. Maksudnya lepas habis final year project masa sem 6, sem 7 tu lah internship. Wuuu walaupun lambat lagi tapi sekarang ni pun dah rasa deborrrrrrr. Sebab ilmu ni macam takde je walaupun da nak masuk sem 3. ish ish ish. Apa kau belajar haaa Jila? =,=

Harapan untuk second year ni, semoga lecturer semua sayang kat aku. Eh. Hahaa harapnya dapat lebih faham lah semua subjek tahun 2 ni sebab of course lah akan semakin mencabar baq ang. Harapnya semangat berkobar-kobar aku nak graduate akan buat semangat nak belajar pun makin tinggi lah hendaknya. Amin :)

So, classmates and friends, see you soon! :) *acahacahbersemangat*



Sunday, June 1, 2014

Roommate -> Kak Anis's Birthday! :)


Kawan: "Umur roommate berapa?"
Aku:     "Cuba teka umur dia berapa?"
Kawan:"Sebaya kau kot? Ke muda setahun?"

Seseorang akan tersenyum bila orang kata umur dia 20 or 19 :P Yeah she is my roommate, Maizathul Farhanis Othman. Hari ni umur dia naik lagi satu angka! :) Jadi adikmu ini nak hadiahkan satu entri untuk akak :)

first week kenal ;')
Kalau nak cerita pasal dia, serius takkan cukup aku tulis kat sini. Tapi jujur dari hati, dia memang roommate paling best pernah aku hidup bersama. Cewah. Kami banyak sangat persamaan perangai, tak suka pun benda sama, malas pun benda yang sama, hobi pun hampir sama, telefon pun sama! Haha pertama kali jumpa dia aku ingatkan dia bukan peramah dan nampak macam garang. Haha rupanyaaaaaaaaaa. Ish ish dalam bilik asyik buat lawak aje! Mula-mula serius aku takut tak leh ngam dengan roommate kat UKM ni. Yelah aku susah sikit nak sesuaikan diri. Huhu paling aku takut, roommate dengan orang yang terlalu fanatik akan *****!! Takut! Haha nasib baik Kak Anis ni masih terkawal. Haha alhamdulillah jugak sebab dapat roommate yang tak suka sepah, seorang yang pembersih. Ya Allah memang syukur sangat. Tak mintak lebih dah! :) Selalu orang datang bilik akan puji bilik kitorang. Hoho :)

ore kelate rupenye :P
Bila sembang dengan dia, takkan dapat sangka dia orang Kelantan! Serius tak kedengaran langsung loghat. Tapi bila jumpa geng, tak pun cakap fon, haha keluar habis. Memang dia boleh sembunyi terus loghat tu. Haha. Unik tau roommate itew :P Engko ada roommate best camni? :P

muka tak sabar tunggu ayam :P
Hobi kitorang? MAKAN! Hahaha. Kak Anis ni makan banyak gila okay. Dah nasib aku asal berkawan je mesti dapat kawan yang kurus, kurus tu takpe lagi, ni spesis kurus yang makan banyak tapi tak gemuk-gemuk! Dorang ni transfer kat aku ke apa?? Haha. Sabar je la kan.

selfie wefie time lecture bohsan :P
Dia istimewa sangat bagi aku. Memang aku sayang sangat. Dia banyak tolong aku, paling terharu masa projek database, bersungguh dia cuba jugak nak tolong apa yang termampu. Serius masa tu antara moment paling bikin gue terharu sangat. Daripada aku start task 1 sampailah siap, dia follow perkembangan projek tu walaupun dia tak ambil subjek tu. Tq sangat kak Anis :')

zaman dua-dua masih halus. kini? hahaha
Kak Anis ni peramah tau. Kawan dia kawan aku, kawan aku pun akan jadi kawan dia. Hehe kitorang memang senang nak berkawan walaupun tak kenal orang tu. Haha maybe nampak sombong kan tapi tak kenal maka tak cinta! Cewah. Haha :) Dan kitorang akan jadi semakin peramah kalau membabitkan makan-makan. Hhahahahaha. :) Banyak kenangan lucu yang akan buat aku ketawa sorang-sorang kalau ingat. Macam-macam lah, sehari kalau tak gelak dalam bilik tak sah. Sampaikan aku rasa dekat aras tu bilik kitorang paling bising sekali :D Haha tapi tak pernah lah sampai tahap orang ketuk pintu bilik sebab bising. Hehe kiranya terkawal lagi la. Banyak dah susah senang dihadapi bersama. Terutama time takde air! Haha

HOBI :) Jalan-jalan! :)
Kami sayang benda yang sama. Kami sayang KABEL. Hahahaha :P Kalau takde internet, Ya Allah bilik tu macam tak bernyawa je. Kalau ada, masing-masing fokus je tengok laptop kan. Hahaha padahal kadang-kadang tu tengok cerita yang sama je pon :) Kitorang suka keluar, ke sana sini, suka membeli, serius memang banyak persamaan. Hari pertama jumpa pun dah dapat kesan banyak persamaan kan? :) Sampai ada beberapa orang ingat kami ni kembar. Haha lepas tu dua-dua saling berpandangan je bila orang cakap camtu. Haha

Join program sama-sama :)
Kalau bab study, sebolehnya kami akan bagi sama apa yang boleh sama. Haha HP ambil kelas sama, selagi subjek sama dan tak clash, kitorang akan pastikan ambil set yang sama. Pergi mana pun berdua je. Hahah biar la orang kata apa pun kitorang bahagia je camtu. Tambah pulak sikap kami banyak yang sama, tak suka lewat, jadi bila sebilik ni senang la nak urus masa kan :)

muka baru bangun! terus keluar. haha :P
Sebenarnya motif tulis ni sebab nak wish birthday akak. Hehe sorry sebab jila balik rumah time ni, takut kalau ada kat sana nanti ada je idea nakal muncul. HAHA :P. HAPPY BIRTHDAY TO MY LOVELY SISTER, kak Anis yang ke 23 :) Semoga cepat kahwin tau!!! Doakan Jila jugak :P May Allah bless you always. Jila sayang Kak Anis sangat-sangat. Kalau boleh setiap semester nak jadi roommate :( Jangan lupa Jila tau. Jangan nangis-nangis selalu! :D

the love :)
Jila tak tahu nak jadi sweet macam video-video kat Youtube tapi ni Jila buat khas untuk akak. Entri ni akan terus kat sini untuk akak, semua kenangan yang ada akan terus Jila simpan di sini, di HATI :) Happy birthday once again. I LOVE YOU ROOMMATE :')


p/s: Jila nak minta maaf atas segala kekurangan sepanjang kita tinggal sama sebilik. Jila harap kita terus berkawan dulu kini dan forever! :')

Saturday, April 12, 2014

The Other Half!

Assalammualaikum semua. Hurm nampaknya Mid Semester Break aku yang indah bakal berakhir! Huhu esok awal pagi dah bertolak balik UKM tersayang tuh untuk sambung baki separuh semester 2 nih. Sayang ker?? Hahaha apa yang aku buat cuti ni? Serius nak tahu? *anggukkepalasendiri*



Cuti ni aku manfaatkan untuk ganti segala tidur aku yang tak cukup. Haha serius sejak masuk UKM berapa kali sangat lah cukup tidur. Kerja memang banyak, belum campur masa habis online, ke sana sini, jelajah ini itu. Haha so cuti ni memang aku duduk rumah senyap-senyap charge balik bateri badan aku sepenuhnya. Haha tapi dah hari last cuti ni aku rasa makin lemah ada lah. 

Actually aku ni memang jenis tak boleh cuti, hahahaha confirm tak pernah cukup. Tambah pulak sekarang kat rumah dah takde orang, lagi lah sedih kalau nak balik UKM, kena tinggal ma dan abah berdua je. Adik kerja part time. Kakak-kakak dan abang confirm2 semua busy, balik sebulan sekali je. So, aku je la yang ada cuti kan, teman ma abah kat rumah. Seriously sunyi gila ok rumah takde orang, Yelah, aku 7 beradik, ni dah aku sorang je ada. Memang bosan la, dijangka aku akan balik lagi nanti sebab tak puas hati tak dapat jumpa adik beradik yang lain. RINDU.

Cuti ni jugak aku try nak abeskan tulis pasal kawan sekelas time matriks. Tapi. Aku. Biasalah. Hahaha malas. Ada la beberapa je sempat siap. Tinggal sikit je lagi! Akan aku sambung nanti. Confirm. Aku takkan tinggal sorang pun. Mesti ada yang pelik kan apasal la aku rajin sangat nak cite sorang-sorang. Kalau kau betul-betul kawan aku kau akan faham aku ni jenis macam mana dalam bersahabat :) Sekali kau jadi kawan aku, sampai bila-bila status tu takkan berubah.

Masa cuti ni aku kecewa dengan diri sendiri! Aku da janji nak settle itu ini masa cuti tapi satu pun aku tak buat. Tambah naya, balik ni ada mid sem exam! Yang tiba-tiba ada secara tiba-tiba jugak. Hadoi. Tapi tu sikit pun tak halang aku nak melepak goyang kaki kat rumah. Muehehe. Bagi aku, cuti kena cuti laaaa. Haha teruk kan? Jangan contohi aku ok budak-budak sekalian. Korang kalau masuk U, rajin-rajin ok. Haha :D

Jadi, selamat tinggal rumahku syurgaku. Lain minggu kita jumpa lagi. Hehe :D 

p/s: for KD1T2 stay tune, nanti aku sambung entri pasal korang ok :)

Thursday, April 10, 2014

Kak Mehoh ;)

Assalamualaikum. Hehe hari ni nak story pasal sweetheart ku, Nur Samihah Abdul Aziz. Haha kakakku dalam KD1T2.



Kenapa aku gelar dia kakak? Haaa first panggil dia Kak Mehah sebab masa tu dekat cafe, dia tiba-tiba datang kat aku dengan iena yang tengah kusyuk pilih lauk. Haha dia cakap 'adik makan apa? makan tak ajak kakak' Haha tak la camtu ayat nye tapi dia memang mention adik dan kakak la. Since hari tu terus lekat aku panggil dia Kak Mehah. Kadang pekat sikit, panggil Kak Mehohhhh. Hahhaa :)


Kak Mehah ni second intake, jadi kenal dia lambat sikit la dari yang lain. Tapi walaupun kenal lambat, tapi ngam tau dengan dia. Baik sangat dengan dia. Dia pun baik dengan kita. Dia banyak ajar aku pasal pelajaran. Kak Mehah ni pandai tau. Dia rajin. Dia tak kedekut ilmu. Dia banyak sangat ajar. Selalu pergi bilik dia sebab nak dia ajarkan macam-macam. Hehe dia dengan sabar ajar adik dia yang ngok sikit nih sampai faham. Hihi

Kak Mehah jugak banyak simpan rahsia dengan aku. Kitorang selalu share cerita sama-sama. :) Sebenarnya dalam kelas tu aku baik dengan semua budak perempuan kecuali Hekmu. Hahaha bukan tak baik, tapi aku jarang bercerita masalah ke apa dengan dia. Gaduh je selalu. Haha :P Yang lain, memang selalu. Dorang pun selalu cerita masalah kat aku. Kak Mehah pun tak terkecuali :) Macam-macam cite share dengan dia, dari yang pilu, lawak, semua lah. Selesa bercerita dengan dia. Macam kongsi cerita dengan kakak sendiri :)


Masa awal-awal dia masuk kelas, tak sangka boleh ngam. Haha sebab first time jumpa masa tu kelas math tuto. Dia masuk kelas lepas tu ada la cakap-cakap. Cara dia cakap macam kasar sikit. Pastu macam poyo je. Hahhahahhaa muka ayu tapi cakap kasar. Hhaahahaha rupanya dia tak pun. Dia memang ayu ok. Cantik sangat. Suka tengok muka Kak Mehah. Selalu cakap ngan Nabil n Iena, muka Kak Mehah sesuai pegang watak gadis baik kalau jadi pelakon. Haha :D


Tak tau la nak cakap, tapi Kak Mehah has her special own position in my heart. Haha masa sem 3 dengan 4 dia banyak sangat kasi aku semangat nak belajar. Waktu aku down gila pasal study mesti dia kasi semangat suruh belajar. Kitorang siap janji sesama sendiri lagi nak belajar rajin-rajin. 

ni masa memang rancang nak pakai sama
ni masa kebetulan, tak rancang. HAHA
Antara benda yang tak boleh lupa, kitorang ada baju kurung sama. Sebijik! Haha awalnya masa dia tengok aku pakai, dia kata la dia pun ada baju sama, so kitorang rancang nak pakai sama. Hahaha bila dah pakai sama, dia malu pulak, dia tak kasi Jila jalan dengan dia, dekat dengan dia. Hahah aku ni lagi tak dikasi lagi aku suka dekat. Hahahha lagi lawak ada satu hari tu kitorang tak rancang pun nak pakai sama. Sekali terpakai hari sama! Haha time tu kelas agama, dia datang lambat sikit, dia datang je terus menjerit. Hahaha dia kata nape aku pakai hari tu jugak. Hahhaha aku pun tak tau nape terdetik nak pakai baju tu. Haha

time ni terpegun tgk kecantikan beliau. mueheeee
Satu lagi tak boleh lupa time kitorang outing sekali. Hahaha bape kali sesat kan? Jalan-jalan pastu tempat sama balik. Hahhaa dua-dua blur masa tu. Orang lain pulak berjalan ke mana tah tinggallah kitorang dua yang 'pakar' sangat kat situ kan. Haha apa pun memang takkan lupa lah semua kenangan dengan Kak Mehah. Masa isi UPU aku harap sangat kitorang sama U. Selain Nabila, aku nak sama U dengan dia, Intan dan Wahed. Huhu. Masa upu keluar, dia antara orang first aku tanya dapat mana. Sedih gila masa dia cakap dia dapat UiTM Machang :( Serius aku memang sedih. Kalau kita dapat satu U mesti best sangat kan :')


To Kak Mehah, Jila sayang sangat tau kat Kak Mehah. Thanks sebab selalu ada dengar masalah Jila, bagi semangat nak belajar semua. Hargai sangat-sangat. :) Always miss me okay bebeh. Hehe hope satu hari nanti dapat jumpa Kak Mehah lagi. LEBIUUUU :)

p/s: Jangan lupa kenangan kita start rapat masa duduk rumah tamu ;)

Tuesday, April 8, 2014

Mior & Halim :)

Assalamualaikum. Haha hari ni nak cerita pasal pencinta kucing iaitu Mior dan abangnya yang kuat bebel, si Halim :P


Mior umpama pelajar sekolah yang tersesat di kalangan bapak-bapak orang. Hahahha
Inilah Mior Amirul. Haha muka macam budak kan dia ni. Haha aku rasa kalau aku tak kenal dia mesti aku ingat dia ni budak sekolah menengah. Hehe Mior ni emmm emm dulu dia punyalah senyap. Lama-lama. KD1T2 jelah tahu perangai dia ni :P Dahla suka gelak nakal. Ish. 


Hehe tak ingat lah pulak bila pertama kali nampak Mior nih. Haha sebab dulu dia memang senyap sangat, nak dengar suara pun susah. Haha maybe dia still terkejut kot dapat classmates yang bising nak mam nih. Hahhaa memang wehh kelas tu memang bising sangat. Ish ish semua kuat bercakap. Nasib lah tak semua suara kuat macam Izzah, Ana dengan Fai. HAHA Bila sem 4 barulah naik tanduk dia. Hahaha rupanya bising dan kuat membahan jugak dia ni. Adakah memang semulajadi or lepas kawan dengan Apess?? Haha

Mior sedih time ni sebab Iena nak keluar :P
Teringat time hari yang iena nak dekat-dekat keluar Matrik tu, aku ada la record video. Pakcik nih boleh senyap taknak cakap apa-apa. Penat paksa. Hahaha dia senyap je. Sedih eh eh? Time birthday aku pun masa call Iena, bagi la budak ni cakap dengan Iena, amboih dia amek fon pastuh cakap kat tempat lain. Hahah comel je korang nih. Hahha lepas Iena keluar dia beralih rapat dengan Nabila pulak sampai la sekarang dorang kawan baik yang comel :)

kawan baik Mior :P
Seingat aku dulu memang jarang lah bercakap dengan dia ni. Aku bukan rapat pun dengan dia. Haha dia rapat dengan budak perempuan lain. EHEM. Kalau dia tak tahu assignment ke apa kerja ke dia tak mesej aku pon. EHEM lagi. Hahaha saje usik Mior :P Mior ni rapat dengan kedua-dua kawan baik saya tapi dia tak baik pun dengan saya. Haha :P Dulu dia baik dengan yang sorang tu, lepas tu dia baik dengan lagi sorang ni pulak. HAHA :P

time ni senyap
Mior ni pandai Math. Memang pandai la. Jeles je tengok dia. Bayangkan dia buat dekat depan secara spontan. Tak payah bawak calculator. Memang hebat la kalau aku terkedek-kedek pinjam kawan punya jawapan. Haha. Memang rujukan yang baik la kalau tak faham pasal Matematik.

Mior umpama anak. Nordin seperti bapak. haha
Haaaaaa. Mior ni kan. Rambut dia kan. CANTIK. Hahahha Nabila suka tengok rambut Mior. Eh tak tak. Kitorang betiga suka tengok rambut Mior. Hahah rambut dia kan macam bulu kucing. Haha macam tak payah sikat. Macam tak payah guna shampoo. Macam. Macam. Memang nampak lembut la. Haha tak tak, aku tak pernah pegang! Tapi Nabila selalu sentuh guna pen la, pembaris la. Hahahhaha :P Jangan marah!


Haaaa, ni pulak Abdul Halim. Halim ni kembar Wahed! Hahaha seriously muka dorang nak sama. Halim pun kata muka wahed macam muka kakak dia. Mula-mula tak perasan pun muka deme ada iras, tapi bila ada orang cakap, tengok balik, ya ampun. Apasal sama nih! Haha orang kata muka sama ni sesuai bersama. Tapi deme dua, cannot aaaa. hahahah :P


tolonglah setuju muka dorang nak sama. haha penat i crop pic!
camni la kot lebih kurang muka dia time bebel. hahhahaa
Halim pun second intake. Dia kelas B, so tak selalu ar cakap awalnya. Mula-mula dulu dia senyap je, sama la macam Mior. Lama-lama baru tahu dia SUKA MEMBEBEL!!! Ish ish bayangkan lelaki membebel? Tak dapat bayang? Haaa engko kena kenal dengan Halim nih. Haha sehari kalau dia tak bebel tak sah. Lagi satu, lama-lama dia dan Mior semakin berani mengutuk kitorang depan-depan. Hahaha cakap pasal kebisingan kitorang dan first impression dia masa masuk kelas kitorang. Haha serius lawak dengar pengakuan jujur dia.

mesti engko rindu nak kena suap camni sambil diperhati Aimi?? Hahhahaa
Tapi Halim engko jangan bohong la... Kawan-kawan engko yang bising ni la yang kau rindu kan sekarang? Lalallaa ngaku je la weh. Hahaha Halim ni bagus bab kepimpinan. Boleh diharap la kiranya. Antara kelebihan yang buat dia sesuai jadi ketua ialah mulut dia la. Pot pet pot pet. Hahahaha sebab taknak kena bebel, maka kite ikut je la ye arahan dia kawan-kawan.

zaman ngam sikit dengan halim. haha
Halim ni spesis jujur gak ar. Apa dia tak puas hati time tu gak dia cakap. Hahaha selalunya pasal kebisingan kelas la. Hahah sorry la weh benda tu memang tak boleh diubah. Macam kebetulan pulak budak-budak banyak cakap semua masuk KD1T2. Hahaha sampai lecturer pun mengamuk habis. Hehe


Oklah Mior dan Halim yang ibarat adik beradik. Hahaha aku rasa cam banyak gambar korang tapi time cari tak jumpa lak gambar korang berdua. Grrr ni jek aku jumpa terpaksa potong Jaja kat tepi. Hahah sorry Jaja. Aku harap korang berjaya selalu. Tahu korang ni jenis bijak pandai, moga kejayaan selalu jadi milik korang. Ada masa jumpa lagi! Friend foreveeeeerrr :)

Aimi^^

Assalamualaikum! Hehe sekarang sampai ke giliran Aimi Raihana :) Hehe Aimi ingat tak Aimi pernah search  google nama Aimi lepas tu takde keluar langsung apa-apa pasal Aimi, lepas tu Jila janji nak tulis pasal Aimi kat blog ni, so this is the promise.. Sorry late!! :D


Haaaaa, inilah dia cik Aimi yang hot gila! Haha ye memang orangnya nampak biasa je tapi ada luar biasanya dia ni. Hahaha memang ramai lah peminat, yang jatuh cinta pandang pertama pun ada. Yang betul-betul jatuh pun ada! Hahaa 


Mula-mula serius tak tahu pun dia ni wujud. Hehe sebab dia lepas seminggu budak-budak PST yang lain dah masuk kelas kitorang, tetiba dia ni wujud. Haha heran jugak aku. Ingat Wahed sorang je yang perempuan, rupanya ada sorang lagi. Hehe mula-mula tengok dia, haha aku tengok dia macam seorang yang ganas sikit, agak banyak cakap dan nampak kasar. Haha muka dia kalau bercerita masa awal-awal dulu macam orang takde perasaan je aku tengok. Haha



Paling aku akan ingat pasal Aimi nih bab makan. Seriously dia nampak jimat sangat berbelanja. Mula-mula aku ingat dia ni daripada keluarga yang susah, sebab first time makan dengan dia, dia makan nasi putih dengan sambal tauhu je. Kadang tu dia makan nasi dengan kuah tomyam aje. Huhu aku ni hari-hari melantak ayam. Rupa-rupanya dia ni anak cikgu. Mak ayah dua-dua cikgu. Hehe tapi memang ikut pengalaman aku kawan dengan anak cikgu memang dorang ni jenis berjimat cermat. Maybe didikan parents macam tu :)

aimi pakai baju jila 

Dulu-dulu aku tak la rapat dengan Aimi ni, just macam kawan sekelas yang lain. Tapi bila dah masuk sem 3, 4 jadi makin rapat. Tapi rapatnya time dah nak habis matrik. Hehe sejak aku join lepak kat bilik dia. Sejak tu banyak cerita kitorang share sama-sama. Dia cerita pasal dia, aku pun banyak cerita pasal aku. Ada sekali tu dia naik bilik aku sebab nak cerita masalah dia. Hehe


Tiba-tiba kan bila dah rapat, terperasan satu benda, haha badan kitorang ni nak dekat sama saiz. Haha tapi aku rasa Aimi lagi kecik daripada aku. Hehe tapi kitorang memang boleh kongsi pakai baju yang sama. Hehe masa minggu last kuliah tu, dia datang bilik aku pinjam baju-baju kurung aku. Haha seronok lak dia dapat pakai baju aku, biasa dia pakai baju dia memang semua besar-besar, baju aku lak kebanyakannya kurung moden dan pesak gantung. Lawa bila dia pakai. Hehe tak le menggelebeh sangat. Haha :D


Aimi ni memang baik sangat orangnya. Siapa yang kata dia jahat tu memang tipu benooo le. Hehe dia tak kisah pun tolong orang walaupun pertolongan tu agak membebankan. Memang dia jenis tak kisah. Lagi satu dia tak suka tunjuk sedih dia depan orang. Eleh padahal aku dapat je detect time bila dia sedih. Hehe sebab dia sedih pun aku boleh tahu apa. Haha :P



Satu benda yang takkan lupa masa kitaorang buat surprise birthday kat dia. Dia macam takde feeling langsung! HAHA dia tak tahu ke birthday tu birthday paling mewah antara semua birthday ?? Hahahha muka dia macam tu je. Hahah Aimi Aimi. Kelakar lah awak ni :) Tapi blur awak tu yang buat awak unik tau. Hahaha :)


aimi pakai baju jila part 2 :P
aimi pakai baju jila part3 :P jila pun pakai baju aimi
aimi tengah bebel kat jila :P
Bagi aku, memang aku suka, aku senang sangat kawan dengan Aimi. Walaupun dah hujung-hujung sem baru rapat, kitorang ngam sangat. Hahaha :) Takkan lupa ke'blur'an Aimi yang memang sangat mencuit hati. Lagi satu Aimi ni tak pernah control perangai dia tau. Memang semulajadi sangat. Apa yang dia rasa terus terpanchor terus kat muka dia. Haha. Btw thanks sebab bagi shawl tu kat Jila. I will keep it forever. Hehehe :) Semoga friendship kita terus berkekalan^^ Jila harap Aimi happy selalu, jangan sedih-sedih ok sayang. Jila teringin nak jumpa Aimi balik. Huhu. Insyaallah :) Friends forever
Related Posts with Thumbnails