Saturday, April 12, 2014

The Other Half!

Assalammualaikum semua. Hurm nampaknya Mid Semester Break aku yang indah bakal berakhir! Huhu esok awal pagi dah bertolak balik UKM tersayang tuh untuk sambung baki separuh semester 2 nih. Sayang ker?? Hahaha apa yang aku buat cuti ni? Serius nak tahu? *anggukkepalasendiri*



Cuti ni aku manfaatkan untuk ganti segala tidur aku yang tak cukup. Haha serius sejak masuk UKM berapa kali sangat lah cukup tidur. Kerja memang banyak, belum campur masa habis online, ke sana sini, jelajah ini itu. Haha so cuti ni memang aku duduk rumah senyap-senyap charge balik bateri badan aku sepenuhnya. Haha tapi dah hari last cuti ni aku rasa makin lemah ada lah. 

Actually aku ni memang jenis tak boleh cuti, hahahaha confirm tak pernah cukup. Tambah pulak sekarang kat rumah dah takde orang, lagi lah sedih kalau nak balik UKM, kena tinggal ma dan abah berdua je. Adik kerja part time. Kakak-kakak dan abang confirm2 semua busy, balik sebulan sekali je. So, aku je la yang ada cuti kan, teman ma abah kat rumah. Seriously sunyi gila ok rumah takde orang, Yelah, aku 7 beradik, ni dah aku sorang je ada. Memang bosan la, dijangka aku akan balik lagi nanti sebab tak puas hati tak dapat jumpa adik beradik yang lain. RINDU.

Cuti ni jugak aku try nak abeskan tulis pasal kawan sekelas time matriks. Tapi. Aku. Biasalah. Hahaha malas. Ada la beberapa je sempat siap. Tinggal sikit je lagi! Akan aku sambung nanti. Confirm. Aku takkan tinggal sorang pun. Mesti ada yang pelik kan apasal la aku rajin sangat nak cite sorang-sorang. Kalau kau betul-betul kawan aku kau akan faham aku ni jenis macam mana dalam bersahabat :) Sekali kau jadi kawan aku, sampai bila-bila status tu takkan berubah.

Masa cuti ni aku kecewa dengan diri sendiri! Aku da janji nak settle itu ini masa cuti tapi satu pun aku tak buat. Tambah naya, balik ni ada mid sem exam! Yang tiba-tiba ada secara tiba-tiba jugak. Hadoi. Tapi tu sikit pun tak halang aku nak melepak goyang kaki kat rumah. Muehehe. Bagi aku, cuti kena cuti laaaa. Haha teruk kan? Jangan contohi aku ok budak-budak sekalian. Korang kalau masuk U, rajin-rajin ok. Haha :D

Jadi, selamat tinggal rumahku syurgaku. Lain minggu kita jumpa lagi. Hehe :D 

p/s: for KD1T2 stay tune, nanti aku sambung entri pasal korang ok :)

Thursday, April 10, 2014

Kak Mehoh ;)

Assalamualaikum. Hehe hari ni nak story pasal sweetheart ku, Nur Samihah Abdul Aziz. Haha kakakku dalam KD1T2.



Kenapa aku gelar dia kakak? Haaa first panggil dia Kak Mehah sebab masa tu dekat cafe, dia tiba-tiba datang kat aku dengan iena yang tengah kusyuk pilih lauk. Haha dia cakap 'adik makan apa? makan tak ajak kakak' Haha tak la camtu ayat nye tapi dia memang mention adik dan kakak la. Since hari tu terus lekat aku panggil dia Kak Mehah. Kadang pekat sikit, panggil Kak Mehohhhh. Hahhaa :)


Kak Mehah ni second intake, jadi kenal dia lambat sikit la dari yang lain. Tapi walaupun kenal lambat, tapi ngam tau dengan dia. Baik sangat dengan dia. Dia pun baik dengan kita. Dia banyak ajar aku pasal pelajaran. Kak Mehah ni pandai tau. Dia rajin. Dia tak kedekut ilmu. Dia banyak sangat ajar. Selalu pergi bilik dia sebab nak dia ajarkan macam-macam. Hehe dia dengan sabar ajar adik dia yang ngok sikit nih sampai faham. Hihi

Kak Mehah jugak banyak simpan rahsia dengan aku. Kitorang selalu share cerita sama-sama. :) Sebenarnya dalam kelas tu aku baik dengan semua budak perempuan kecuali Hekmu. Hahaha bukan tak baik, tapi aku jarang bercerita masalah ke apa dengan dia. Gaduh je selalu. Haha :P Yang lain, memang selalu. Dorang pun selalu cerita masalah kat aku. Kak Mehah pun tak terkecuali :) Macam-macam cite share dengan dia, dari yang pilu, lawak, semua lah. Selesa bercerita dengan dia. Macam kongsi cerita dengan kakak sendiri :)


Masa awal-awal dia masuk kelas, tak sangka boleh ngam. Haha sebab first time jumpa masa tu kelas math tuto. Dia masuk kelas lepas tu ada la cakap-cakap. Cara dia cakap macam kasar sikit. Pastu macam poyo je. Hahhahahhaa muka ayu tapi cakap kasar. Hhaahahaha rupanya dia tak pun. Dia memang ayu ok. Cantik sangat. Suka tengok muka Kak Mehah. Selalu cakap ngan Nabil n Iena, muka Kak Mehah sesuai pegang watak gadis baik kalau jadi pelakon. Haha :D


Tak tau la nak cakap, tapi Kak Mehah has her special own position in my heart. Haha masa sem 3 dengan 4 dia banyak sangat kasi aku semangat nak belajar. Waktu aku down gila pasal study mesti dia kasi semangat suruh belajar. Kitorang siap janji sesama sendiri lagi nak belajar rajin-rajin. 

ni masa memang rancang nak pakai sama
ni masa kebetulan, tak rancang. HAHA
Antara benda yang tak boleh lupa, kitorang ada baju kurung sama. Sebijik! Haha awalnya masa dia tengok aku pakai, dia kata la dia pun ada baju sama, so kitorang rancang nak pakai sama. Hahaha bila dah pakai sama, dia malu pulak, dia tak kasi Jila jalan dengan dia, dekat dengan dia. Hahah aku ni lagi tak dikasi lagi aku suka dekat. Hahahha lagi lawak ada satu hari tu kitorang tak rancang pun nak pakai sama. Sekali terpakai hari sama! Haha time tu kelas agama, dia datang lambat sikit, dia datang je terus menjerit. Hahaha dia kata nape aku pakai hari tu jugak. Hahhaha aku pun tak tau nape terdetik nak pakai baju tu. Haha

time ni terpegun tgk kecantikan beliau. mueheeee
Satu lagi tak boleh lupa time kitorang outing sekali. Hahaha bape kali sesat kan? Jalan-jalan pastu tempat sama balik. Hahhaa dua-dua blur masa tu. Orang lain pulak berjalan ke mana tah tinggallah kitorang dua yang 'pakar' sangat kat situ kan. Haha apa pun memang takkan lupa lah semua kenangan dengan Kak Mehah. Masa isi UPU aku harap sangat kitorang sama U. Selain Nabila, aku nak sama U dengan dia, Intan dan Wahed. Huhu. Masa upu keluar, dia antara orang first aku tanya dapat mana. Sedih gila masa dia cakap dia dapat UiTM Machang :( Serius aku memang sedih. Kalau kita dapat satu U mesti best sangat kan :')


To Kak Mehah, Jila sayang sangat tau kat Kak Mehah. Thanks sebab selalu ada dengar masalah Jila, bagi semangat nak belajar semua. Hargai sangat-sangat. :) Always miss me okay bebeh. Hehe hope satu hari nanti dapat jumpa Kak Mehah lagi. LEBIUUUU :)

p/s: Jangan lupa kenangan kita start rapat masa duduk rumah tamu ;)

Tuesday, April 8, 2014

Mior & Halim :)

Assalamualaikum. Haha hari ni nak cerita pasal pencinta kucing iaitu Mior dan abangnya yang kuat bebel, si Halim :P


Mior umpama pelajar sekolah yang tersesat di kalangan bapak-bapak orang. Hahahha
Inilah Mior Amirul. Haha muka macam budak kan dia ni. Haha aku rasa kalau aku tak kenal dia mesti aku ingat dia ni budak sekolah menengah. Hehe Mior ni emmm emm dulu dia punyalah senyap. Lama-lama. KD1T2 jelah tahu perangai dia ni :P Dahla suka gelak nakal. Ish. 


Hehe tak ingat lah pulak bila pertama kali nampak Mior nih. Haha sebab dulu dia memang senyap sangat, nak dengar suara pun susah. Haha maybe dia still terkejut kot dapat classmates yang bising nak mam nih. Hahhaa memang wehh kelas tu memang bising sangat. Ish ish semua kuat bercakap. Nasib lah tak semua suara kuat macam Izzah, Ana dengan Fai. HAHA Bila sem 4 barulah naik tanduk dia. Hahaha rupanya bising dan kuat membahan jugak dia ni. Adakah memang semulajadi or lepas kawan dengan Apess?? Haha

Mior sedih time ni sebab Iena nak keluar :P
Teringat time hari yang iena nak dekat-dekat keluar Matrik tu, aku ada la record video. Pakcik nih boleh senyap taknak cakap apa-apa. Penat paksa. Hahaha dia senyap je. Sedih eh eh? Time birthday aku pun masa call Iena, bagi la budak ni cakap dengan Iena, amboih dia amek fon pastuh cakap kat tempat lain. Hahah comel je korang nih. Hahha lepas Iena keluar dia beralih rapat dengan Nabila pulak sampai la sekarang dorang kawan baik yang comel :)

kawan baik Mior :P
Seingat aku dulu memang jarang lah bercakap dengan dia ni. Aku bukan rapat pun dengan dia. Haha dia rapat dengan budak perempuan lain. EHEM. Kalau dia tak tahu assignment ke apa kerja ke dia tak mesej aku pon. EHEM lagi. Hahaha saje usik Mior :P Mior ni rapat dengan kedua-dua kawan baik saya tapi dia tak baik pun dengan saya. Haha :P Dulu dia baik dengan yang sorang tu, lepas tu dia baik dengan lagi sorang ni pulak. HAHA :P

time ni senyap
Mior ni pandai Math. Memang pandai la. Jeles je tengok dia. Bayangkan dia buat dekat depan secara spontan. Tak payah bawak calculator. Memang hebat la kalau aku terkedek-kedek pinjam kawan punya jawapan. Haha. Memang rujukan yang baik la kalau tak faham pasal Matematik.

Mior umpama anak. Nordin seperti bapak. haha
Haaaaaa. Mior ni kan. Rambut dia kan. CANTIK. Hahahha Nabila suka tengok rambut Mior. Eh tak tak. Kitorang betiga suka tengok rambut Mior. Hahah rambut dia kan macam bulu kucing. Haha macam tak payah sikat. Macam tak payah guna shampoo. Macam. Macam. Memang nampak lembut la. Haha tak tak, aku tak pernah pegang! Tapi Nabila selalu sentuh guna pen la, pembaris la. Hahahhaha :P Jangan marah!


Haaaa, ni pulak Abdul Halim. Halim ni kembar Wahed! Hahaha seriously muka dorang nak sama. Halim pun kata muka wahed macam muka kakak dia. Mula-mula tak perasan pun muka deme ada iras, tapi bila ada orang cakap, tengok balik, ya ampun. Apasal sama nih! Haha orang kata muka sama ni sesuai bersama. Tapi deme dua, cannot aaaa. hahahah :P


tolonglah setuju muka dorang nak sama. haha penat i crop pic!
camni la kot lebih kurang muka dia time bebel. hahhahaa
Halim pun second intake. Dia kelas B, so tak selalu ar cakap awalnya. Mula-mula dulu dia senyap je, sama la macam Mior. Lama-lama baru tahu dia SUKA MEMBEBEL!!! Ish ish bayangkan lelaki membebel? Tak dapat bayang? Haaa engko kena kenal dengan Halim nih. Haha sehari kalau dia tak bebel tak sah. Lagi satu, lama-lama dia dan Mior semakin berani mengutuk kitorang depan-depan. Hahaha cakap pasal kebisingan kitorang dan first impression dia masa masuk kelas kitorang. Haha serius lawak dengar pengakuan jujur dia.

mesti engko rindu nak kena suap camni sambil diperhati Aimi?? Hahhahaa
Tapi Halim engko jangan bohong la... Kawan-kawan engko yang bising ni la yang kau rindu kan sekarang? Lalallaa ngaku je la weh. Hahaha Halim ni bagus bab kepimpinan. Boleh diharap la kiranya. Antara kelebihan yang buat dia sesuai jadi ketua ialah mulut dia la. Pot pet pot pet. Hahahaha sebab taknak kena bebel, maka kite ikut je la ye arahan dia kawan-kawan.

zaman ngam sikit dengan halim. haha
Halim ni spesis jujur gak ar. Apa dia tak puas hati time tu gak dia cakap. Hahaha selalunya pasal kebisingan kelas la. Hahah sorry la weh benda tu memang tak boleh diubah. Macam kebetulan pulak budak-budak banyak cakap semua masuk KD1T2. Hahaha sampai lecturer pun mengamuk habis. Hehe


Oklah Mior dan Halim yang ibarat adik beradik. Hahaha aku rasa cam banyak gambar korang tapi time cari tak jumpa lak gambar korang berdua. Grrr ni jek aku jumpa terpaksa potong Jaja kat tepi. Hahah sorry Jaja. Aku harap korang berjaya selalu. Tahu korang ni jenis bijak pandai, moga kejayaan selalu jadi milik korang. Ada masa jumpa lagi! Friend foreveeeeerrr :)

Aimi^^

Assalamualaikum! Hehe sekarang sampai ke giliran Aimi Raihana :) Hehe Aimi ingat tak Aimi pernah search  google nama Aimi lepas tu takde keluar langsung apa-apa pasal Aimi, lepas tu Jila janji nak tulis pasal Aimi kat blog ni, so this is the promise.. Sorry late!! :D


Haaaaa, inilah dia cik Aimi yang hot gila! Haha ye memang orangnya nampak biasa je tapi ada luar biasanya dia ni. Hahaha memang ramai lah peminat, yang jatuh cinta pandang pertama pun ada. Yang betul-betul jatuh pun ada! Hahaa 


Mula-mula serius tak tahu pun dia ni wujud. Hehe sebab dia lepas seminggu budak-budak PST yang lain dah masuk kelas kitorang, tetiba dia ni wujud. Haha heran jugak aku. Ingat Wahed sorang je yang perempuan, rupanya ada sorang lagi. Hehe mula-mula tengok dia, haha aku tengok dia macam seorang yang ganas sikit, agak banyak cakap dan nampak kasar. Haha muka dia kalau bercerita masa awal-awal dulu macam orang takde perasaan je aku tengok. Haha



Paling aku akan ingat pasal Aimi nih bab makan. Seriously dia nampak jimat sangat berbelanja. Mula-mula aku ingat dia ni daripada keluarga yang susah, sebab first time makan dengan dia, dia makan nasi putih dengan sambal tauhu je. Kadang tu dia makan nasi dengan kuah tomyam aje. Huhu aku ni hari-hari melantak ayam. Rupa-rupanya dia ni anak cikgu. Mak ayah dua-dua cikgu. Hehe tapi memang ikut pengalaman aku kawan dengan anak cikgu memang dorang ni jenis berjimat cermat. Maybe didikan parents macam tu :)

aimi pakai baju jila 

Dulu-dulu aku tak la rapat dengan Aimi ni, just macam kawan sekelas yang lain. Tapi bila dah masuk sem 3, 4 jadi makin rapat. Tapi rapatnya time dah nak habis matrik. Hehe sejak aku join lepak kat bilik dia. Sejak tu banyak cerita kitorang share sama-sama. Dia cerita pasal dia, aku pun banyak cerita pasal aku. Ada sekali tu dia naik bilik aku sebab nak cerita masalah dia. Hehe


Tiba-tiba kan bila dah rapat, terperasan satu benda, haha badan kitorang ni nak dekat sama saiz. Haha tapi aku rasa Aimi lagi kecik daripada aku. Hehe tapi kitorang memang boleh kongsi pakai baju yang sama. Hehe masa minggu last kuliah tu, dia datang bilik aku pinjam baju-baju kurung aku. Haha seronok lak dia dapat pakai baju aku, biasa dia pakai baju dia memang semua besar-besar, baju aku lak kebanyakannya kurung moden dan pesak gantung. Lawa bila dia pakai. Hehe tak le menggelebeh sangat. Haha :D


Aimi ni memang baik sangat orangnya. Siapa yang kata dia jahat tu memang tipu benooo le. Hehe dia tak kisah pun tolong orang walaupun pertolongan tu agak membebankan. Memang dia jenis tak kisah. Lagi satu dia tak suka tunjuk sedih dia depan orang. Eleh padahal aku dapat je detect time bila dia sedih. Hehe sebab dia sedih pun aku boleh tahu apa. Haha :P



Satu benda yang takkan lupa masa kitaorang buat surprise birthday kat dia. Dia macam takde feeling langsung! HAHA dia tak tahu ke birthday tu birthday paling mewah antara semua birthday ?? Hahahha muka dia macam tu je. Hahah Aimi Aimi. Kelakar lah awak ni :) Tapi blur awak tu yang buat awak unik tau. Hahaha :)


aimi pakai baju jila part 2 :P
aimi pakai baju jila part3 :P jila pun pakai baju aimi
aimi tengah bebel kat jila :P
Bagi aku, memang aku suka, aku senang sangat kawan dengan Aimi. Walaupun dah hujung-hujung sem baru rapat, kitorang ngam sangat. Hahaha :) Takkan lupa ke'blur'an Aimi yang memang sangat mencuit hati. Lagi satu Aimi ni tak pernah control perangai dia tau. Memang semulajadi sangat. Apa yang dia rasa terus terpanchor terus kat muka dia. Haha. Btw thanks sebab bagi shawl tu kat Jila. I will keep it forever. Hehehe :) Semoga friendship kita terus berkekalan^^ Jila harap Aimi happy selalu, jangan sedih-sedih ok sayang. Jila teringin nak jumpa Aimi balik. Huhu. Insyaallah :) Friends forever

Wahed :)

Assalamualaikum! Hehe proceed ke orang seterusnya Nur Farah Waheda :) Lama kan aku berenti tulis. Ni cuti aku nak sambung balik. Haha tengok la sape yang sempat kan. Haha so kali ni nak tulis pasal WAHED :)


Taraaaa. Inilah orangnya. First jumpa masa kelas tuto Math. Dia duduk sorang-sorang masa tu sebab dia PST dan baru masuk kelas kitorang. Kiranya dia la yang first PST yang masuk kelas kitorang yang aku kenal. Masa mula-mula dia masuk takde cakap sangat dengan dia, tapi kitorang selalu duduk sebelah-sebelah dalam lecture hall. Sebab dia dah kenal dengan Ida. :)


Mula-mula serious ingat dia berlagak. Haha tengok macam garang je. Takut nak tegur dia. Haha take time juga la nak baik dengan dia. Tapi lama-lama dia lah antara classmate yang aku paling suuuuuuka kawan. Hehe. Kitorang macam boleh fikir sesuatu tu dengan pandangan yang sama. Tak suka sesuatu pun sama. Haha kalau melawak ke apa, Wahed memang leh jadi my best partner. Haha aku suka gila dengar dia gelak. Memang nampak dia happy gila-gila lah. Haha


Kalau kau nak seorang kawan yang bersifat melindungi, dia ni lah orangnya. Memang nampak sangat dia protect kawan dia. Paling suka muka garang dia kalau kita ngadu masalah kat dia ke apa, memang rasa diri ni macam dilindungi sangat. Haha memang nampak jelas ciri seorang kakak kat Wahed nih :)


Aku tak dapat detail kan dekat tepat sejak bila rapat dengan Wahed tapi aku sangat selesa kawan dengan Wahed, susah aku nak jumpa perangai dia yang aku tak suka. Haha dia sangat sporting, boleh ajak sembang tentang apa-apa pun. Haha dia jugak banyak ingat perkara lawak yang pernah jadi dan suka flashback kan semua tu kat aku. Haha contohnya, tudung kemarahan, kain cotton murah dan macam-macam lagi lah. Hehe


Wahed ni geng tingkat 4. Sama macam aku. Haahaa cuma kitorang beza blok, sifat orang yang duduk kat tingkat 4 ni dia tak kisah nak pergi bilik kawan dia kat tingkat berapa pun. HAHA beza sikit dengan budak-budak duduk tingkat bawah-bawah ni. Wahaha. Jahat gila aku. Wahed pernah datang bilik aku untuk discuss essay, punya aku ajak buat kat bawah je, dia tak mo. Haaa rajin kan dia. Hehe :)


Wahed ni kemas orangnya. Aku suka gila tengok dia pakai tudung or shawl, memang nampak kemas, tak senget benget pun. Kalau aku, pukul 9 da senget benget. Hehe paling suka tengok dia pakai tudung plain mustard. Sebab sebijik macam Tasha Manshahar! Haha kakak aku pun cakap dia macam Tasha tuh. Weeewitttt. Hehe. Hmm malangnya setelah diselongkar, aku takdak gambar dia pakai tudung kaler tu. I iz sad :(


Bila dah habis matriks ni, dia lah classmate aku yang paling banyakkkkkk contact aku. Memang terharu gila la. Haha sampaikan kalau lama-lama aku tak sembang,merepek,membongkek dengan dia, aku jadi pelik. Haha bila habis matriks ni banyak gila gak la rahsia kongsi dengan dia. HEHEHE. Aku percaya dia boleh dipercayai dan rahsia tu akan terussss menjadi rahsia kan Wahed? Hoho

ingat tak gambar ni? Hehe kite kata muka kite macam alien. HAHA
To Wahed, THANK YOU sangat sebab jadi kawan aku. Antara yang paling aku selesa sangat nak rapat, sembang, melawak, share problem. Sedih dah tak sama tempat belajar. Kawan baru Wahed nanti sangat untung sebab kawan dengan Wahed :) TAK! Ayat ni aku takmo kasi NENAL baca!!! :( HAHA. Aku takkan lupa ko Wahed.. Hehe sayang Wahed. Hope kita terus jadi kawan baik. Ngomong Indon ingat Jila, ingat Nazim ingat Jila. Hahaha bye bye sayang. Study baik2 :) Hope to see you <3 p="">

Saturday, April 5, 2014

Aku Tipu.

Ya, betul aku tipu.
Setiap kali kau tanya aku okay atau tidak.
Aku jawab okay.
Ya, memang aku tipu.

Aku tak pernah okay.
Aku memang tak pernah lupa.
Cuma....
Aku tak nak kau anggap aku tak boleh lupakan kau.
Aku tahu kau nak aku okay.
Tapi.
Aku tipu kata aku okay.
Aku minta kau jangan risau.
Sedangkan aku sendiri risau dengan diri sendiri.


Aku tipu kalau aku cakap tak teringin nak mesej kau.
Aku tipu kalau aku cakap aku tak rindu nak cerita masalah pada kau.
Aku tipu.
Aku tipu.
Aku tipu diri sendiri semata-mata taknak kau risaukan aku.

Ada sebab kenapa aku senyap.
Ada sebab kenapa aku tak cari kau.
Sebab aku tahu kalau aku masih cari kau.
Kau akan tetap risaukan aku.
Sebab dari dulu aku selalu buat kau risau.

Tapi....
Satu benda yang aku tak boleh tipu.
Aku rindu kau....
Related Posts with Thumbnails